Terminal
Terminal
Terminal
Terminal

Anadolu Vakfı mentorluk programında 5. dönem 59 gençle başladı

Anadolu Vakfı yenilikçi, cesur, tutkulu ve kendiyle barışık gençler yetiştirmek; yenilikçiliği ve farklı açılardan bakmayı desteklemek hedefiyle sürdürdüğü mentorluk programının 5. dönemini 59 mentor ve 59 mentee ile 25 Nisan’da başlattı.

Mentorluk programıyla bursiyerlerinin var olan potansiyelini geliştirmeyi, güçlü ve gelişmesi gereken yönlerini keşfetmesini sağlayarak kişisel gelişim sürecini hızlandırmayı amaçlayan Anadolu Vakfı, bu programla şimdiye kadar bursiyerlerin her biri için yılda ortalama 77,5 saat bireysel mentorluk desteği ve toplam 10.000+ saat mentorluk desteği sağladı. Anadolu Vakfı bu programla bursiyerlerinin hedeflerine ve bu doğrultuda ihtiyaç duyabilecekleri bilgi, deneyim ve kaynak arayışlarına; aynı yollardan geçmiş bir öğrenme ortağıyla birlikte ilerlemelerini sağlayarak bireysel gelişimlerine daha iyi yön verebilmelerini sağlamaya çalıştı. Mentor ile mentee arasında karşılıklı öğrenme ilişkisine dayanan ve dört yıldır devam eden bu program sonunda hem “mentee“ler hem de “mentor“lar programdan çok fayda gördü.

“Mentor”lar bu programla “dinleme” becerilerinin güçlendiğini, özellikle yeni jenerasyonun bakış açısını daha iyi anladıklarını söylerken; mentee’ler yaşadıkları olaylara daha önce bakmadıkları bir pencereden bakabildiklerini, mentorunun deneyimlerinden öğrendiklerini, iyileştirmeye açık alanlarını birlikte çok yönlü olarak değerlendirip, onları fırsata dönüştürme şansını elde ettiklerini belirterek, desteğe ihtiyaç duydukları alanların farkına vardıklarını belirttiler.

Anadolu Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan sürece olan inancını her fırsatta dile getirerek, kendisinin de Anadolu Grubu kurucuları olan Kamil Yazıcı ve İzzet Özilhan’ın mentorluğu sayesinde daha sağlıklı ve kararlı adım atabildiğini belirtti. Beşinci mentorluk programının açılışında gençlerle bir araya gelen Tuncay Özilhan şunları söyledi: “Anadolu Vakfı’nın ilk mentorluk programını bursiyer gençlerimize vizyoner, açık fikirli, global anlamda değer üretebilen ve fark yaratabilen bir kimlik kazandırmak amacı ile başlatmıştık, bugün de katkılarınızla beşinci dönem programımızı başlatıyoruz. Mentorluk çalışmalarımızda gönüllülerimiz, bir insanın sahip olabileceği en önemli iki unsuru; zamanını ve tecrübeyle değerlenmiş bilgisini gençlerimizle paylaşıyor. Katılımcılarımıza ve kat etmeyi başardığımız mesafeye bakınca hem tecrübemiz hem de nitelikli metodolojik yaklaşımımızla programı seçkin bir noktaya ulaştırdığımızı düşünüyorum.”

“Bilimin ve teknolojinin ışığında, sadece sektörüne katkı sağlayan bir grup olmaktan çok öte, Anadolu Grubu olarak kurumsal vatandaşlık anlayışımızla toplumumuza ve faaliyette olduğumuz her coğrafyaya değer katmak, her zaman önceliğimiz olmuştur. Grup kültürümüz, kurucularımız Kamil Bey ve İzzet Bey’in çizdikleri doğrultuda kazandıklarımızı Anadolu insanı ile, ülkemiz insanı ile paylaşmak üzerine kurulmuştur ve büyümüştür. Bu açıdan şirketlerimiz aracılığı ile ülkemizde 40 yıldır spora, 34 yıldır tarıma, 29 yıldır sinemaya, 24 yıldır tiyatroya, 9 yıldır turizme ve 12 yıldır hastanemizde verdiğimiz bedelsiz sağlık hizmetleri ile de Anadolu insanına destek olmak için çaba sarf ediyoruz. Gelecek yıllarda da hedefimiz ürettiklerimizi ve kazanımlarımızı Anadolu insanı ile paylaşmak olmaya devam edecektir. Burada atılan her tohumun filizlendiğini görmek bizim için apayrı bir kazanım ve gurur kaynağıdır. Hem bursiyer gençlerimizi, hem de yöneticilerimizi bu içten çabalarından dolayı kutluyorum.”

Güncel İçerikler