Akbank, kurum içi girişimcilik programı Akbank+ ile girişimcilere 2 milyon dolara yakın yatırım yaptı

Akbank, kurum içi girişimcilik programı Akbank+ kapsamında girişimcilik ekosistemine destek vermeye devam ediyor. İlk dönem girişimlerinden Voltla’ya 200 bin dolarlık ek yatırım yaparken, ikinci dönem mezunu Fundero için de 400 bin dolarlık yatırım kararı aldı. Böylece Akbank’ın kurum içi girişimlere yaptığı toplam yatırım tutarı 2 milyon dolara ulaştı.

Türkiye’nin ilk tam zamanlı kurum içi girişimcilik programı olan Akbank+, Akbank çalışanlarının girişim fikirlerini hayata geçirmelerine ve bu süreçte tam zamanlı olarak projelerine odaklanmalarına imkan tanıyor. Akbank LAB çatısı altında ve İnsan ve Kültür desteğiyle yürütülen programda, katılımcılar 6 aylık yoğun eğitim ve mentorluk sürecinden geçerek yatırım alma şansı elde ediyor.

Akbank+’ın sunduğu fırsatlardan yararlanan girişimlerden Voltla, elektrikli araç kullanıcıları için tek platformda şarj istasyonlarını görüntüleme, akıllı rota planlama ve ödeme hizmetleri sunuyor. İlk yatırımını aldıktan sonra büyümeye devam eden Voltla, 200 bin dolarlık devam yatırımı ile hizmet ağını daha da genişletmeyi hedefliyor.

Öte yandan Fundero, e-ticaret sektöründeki satıcılar için geliştirilmiş bir alternatif finansman platformu olarak öne çıkıyor. Akbanklı Uğur Emre Baykal, Tarık Hayat ve Mehmet Bora Aydın tarafından geliştirilen Fundero, satıcıların verilerini analiz ederek onlara en uygun finansman çözümlerini sunuyor ve finansman sağlayıcılarla entegre çalışarak işletmelere hızlı kaynak erişimi sağlıyor. Akbank, bu yenilikçi iş modeline 400 bin dolar yatırım yaparak Fundero’nun ölçeklenmesine katkıda bulunuyor.

Daha önce desteklenen ve yatırım alan diğer girişimler arasında Waste Log (atık süreçlerini dijitalleştiren platform) ve Metriqus (mobil oyun stüdyolarına yapay zeka destekli analitik içgörüler sunan girişim) bulunuyor. Akbank+, bu yatırımlarla yalnızca çalışanlarına girişimcilik yolculuğunda destek olmakla kalmayıp, aynı zamanda Türkiye’de inovasyon kültürünün gelişmesine de katkı sağlıyor.

Akbank Bireysel Bankacılık ve Dijital Çözümler Genel Müdür Yardımcısı Burcu Civelek Yüce verdiği demeçte;

“Akbank olarak, inovasyon ve girişimcilik kaslarımızı güçlendirerek ekosistemde pozitif bir etki yaratıyoruz. Akbank+, Akbanklıların girişimlerini hayata geçirmelerini destekleyen önemli bir platform. Voltla ve Fundero gibi yenilikçi girişimleri yatırım alarak büyütmeye devam edeceğiz.

Akbank İnsan ve Kültür Genel Müdür Yardımcısı Pınar Anapa ise;

“Girişimcilik ve yenilikçilik, Akbank kültürünün temel taşlarından biri. Akbank+ ile çalışanlarımıza girişimci olarak kariyerlerine devam etme şansı sunuyoruz. Fundero ve Voltla gibi projelerle ekonomik, çevresel ve toplumsal değer yaratmaya devam edeceğiz.”

Güncel İçerikler