FINEXT Hızlandırma Programı’na kabul edilen 13 fintech girişim

24 Ekim’de başlayacak ve 15 hafta sürecek FINEXT Hızlandırma Programı, girişimlere hızlandırma desteği, maddi destekler ve uluslararası iş birliği olanakları sağlayacak, 22 Şubat 2025 tarihinde yapılacak demoday ile girişimleri mezun edecek.

Dijitalpark Teknokent ve B-connector tarafından organize edilen FINEXT Hızlandırma Programı‘na kabul edilen 13 finansal teknoloji girişimi belirlendi.

Finansal teknolojiler alanında faaliyet gösteren girişimlerin büyümeleri için eğitim, mentorluk, danışmanlık, çalışma alanı, potansiyel müşteri/partner ve yatırımcı ağı gibi destekler sağlayan program kapsamında 1. seçilen girişim 200.000 TL ödülün sahibi olacak.

Ayrıca 2. ve 3. sırada yer alan girişimciler de sırasıyla 100.000 TL ve 50.000 TL ödül kazanarak projelerini geliştirme fırsatı bulacaklar. Maddi iş geliştirme desteğine ek olarak seçilen 3 girişim 12-13 Mayıs 2025 tarihlerinde Dubai FinTech Summit’te yer alma şansı elde edecek.

Programa seçilen girişimler:

Enqura: Finansal kuruluşlara yapay zeka destekli, kişiselleştirilmiş dijital dönüşüm çözümleri sunuyor. Güvenli ve kullanıcı odaklı finansal hizmetler sağlama konusunda lider.

MagicPAY: Global bir ödeme marketi sunarak, ödeme gateway’leri ve POS çözümleri sağlıyor. Para transferi de bu hizmetler arasında.

Boost Wealth: Yapay zeka ile kişiselleştirilmiş yatırım önerileri sunan, kullanıcıların risk toleransını dikkate alan bir mobil uygulama.

PayWall: İşletmelerin bir entegrasyonla çeşitli ödeme kuruluşlarıyla çalışmasını sağlayan, ödeme süreçlerini optimize eden bir orkestrasyon platformu.

Sweephy: Regülasyonlara uyum süreçlerini otomatikleştiren ve riskleri öngören yapay zeka destekli bir platform.

Carbon Consulting: Türkçe ve finans alanına özgü yapay zeka modelleri geliştiren ve üretken yapay zeka (GENAI) çözümleri sunan bir danışmanlık firması.

QberX: Fintech alanında yenilikçi global ürünler geliştiren ve anahtar teslim yazılım projeleri üreten bir teknoloji firması.

BamBamSignals: Trader’lar için geliştirilmiş çeşitli araçlar ve stratejiler sunan, ayrıca yapay zeka destekli araçlarla trading hizmeti sağlayan bir platform.

Tahsilapp: Fiziksel ve online tahsilat süreçlerini otomatikleştiren, muhasebe işlemlerini kolaylaştıran tahsilat çözümleri sunuyor.

Aposkal: Tüm muhasebe süreçlerini tek bir noktada birleştirerek, işletmelere daha verimli bir muhasebe yönetimi sunan bir platform.

Leasingim: Makine satıcıları, alıcılar ve leasing firmalarını bir araya getirerek leasing süreçlerini dijitalleştiren bir platform.

Ziv4: Finansal piyasalarda yapay zeka destekli botlarla otomatik hisse senedi ve kripto para alım-satımı yapma imkânı sunan bir platform.

Kredibilite: Krediye erişim analizleri sunan ve kredi başvurularını dijital ortamda yapma imkânı sağlayan bir kredi danışmanlığı platformu.

Güncel İçerikler