QNBEYOND Hızlandırma Programı’nın 6. döneminden mezun olan 8 girişim

Her yıl 8 girişimin dahil olduğu ve 6 ay boyunca QNBEYOND ekibi mentorluğu, iş ortakları, QNB üst düzey yöneticileri ile beraber çalışma, hibe ve indirimler gibi birçok imkandan yararlanan girişimler, altı ayın sonunda gerçekleşen Demo Day ile mezun olup, programın mezunu olarak QNBEYOND topluluğunda yer almaya devam ediyorlar.

2019 yılından bu yana devam eden girişim hızlandırma programı QNBEYOND, 14 Ekim’de gerçekleşen Demo Day ile altıncı dönemini mezun etti.

Demo Day’de öne çıkan gelişmelerden bazıları; geçen sene gerçekleşen 5. Dönem Demo Day’de 43 girişimin aldığı toplam 45 milyon dolar yatırımın, bu dönem 115 milyon doları aştığını açıklandı. Sadece bu dönemdeki girişimler 6 ayda 3 milyon TL’yi geçen hibe ve indirimlerden yararlanırken, QNB ve grup şirketleriyle 8 adet işbirliği/POC çalışması gerçekleştirdi. Ecotrove ve Infrastack sunumlarını yaparken yatırım haberlerini duyurdular.

Aralarında Shopify, Revolut gibi decacorn şirketlere satış yapan ekiplerin bazı müşterileri Demo Day’de müşterileri oldukları girişimler hakkındaki görüşlerini belirttiler. Demo Day’de duyurulan önemli konulardan biri de QNBEYOND Labs’ın yakın zamanda faaliyete geçeceği haberiydi. QNBEYOND’un inovasyon, ürün geliştirme, tasarım ve büyüme stratejileri gibi farklı konularda yıllar içinde edindiği tecrübe ve birikimi ekosistemdeki diğer iş ortakları ile yürüteceği farklı projeler ile paylaşmaya başlayacağı belirtildi. 6.Dönem Online Demo Day’i QNBEYOND Youtube kanalından izleyebilirsiniz.

QNBEYOND’un 6. dönem girişimleri:

Apollo: Türkiye’nin ilk ve tek yapay zeka destekli, bulut tabanlı, 360 derece dijital enerji yönetim platformudur.

Boston Quantum: Kuantum algoritmalarla hazine yönetimi ve uluslararası ödeme çözümleri sağlayan bir altyapı teknoloji girişimidir.

Bruin: Veri analistlerinin ve veri bilimcilerin herhangi bir özel kod olmadan yüksek kalitede veri akışları oluşturmasına, belgelemesine ve yönetmesine olanak tanıyan platformdur.

Clave: Merkeziyetsiz finans (DeFi) ekosistemini herkes için erişilebilir kılan yenilikçi mobil akıllı cüzdan uygulaması

Covalent: Çimento ve beton sektörüne özel dekarbonizasyon platformu

EcoTrove: Ev hanelerinin ve küçük işletmelerin elektrik ve doğalgaz ihtiyaçlarını 12 aylık sabit fiyatlı aboneliğe bağlayan, fatura indirimleri yaratan ve tüketimi yeşil enerji kaynaklarıyla optimize eden bir yeşil enerji abonelik platformudur.

Infrastack: AI tabanlı bir application observability platformudur. Uygulamalarda; sistemin durumunu, sorunlarını görünür kılar, ayrıntılı bilgiler verir ve yardımcı pilot ile geliştiricilerin süreçlerini hızlandırır.

Scrape.do: Hedef web sitelerinden bloklanmadan ve anti-bot sistemlerine yakalanmadan halka açık verilerle yapılmasını kolaylaştıran web scraping API servisidir.

Güncel İçerikler