Dental ürün pazaryeri Dentalpiyasa, 5 milyon dolar değerleme üzerinden yatırım aldı

Diş hekimleri ve diş depolarını bir araya getiren Türkiye’nin ilk ve en büyük dental ürün pazaryeri dentalpiyasa, Seri A öncesi köprü yatırım turunu 5 milyon dolar değerleme ile tamamladı.

Yatırım turuna Sharks & Partners yatırımcılarından Mehmet Çelikol ve Ersin Nazalı ile Arvato CEO’su Umur Özkal gibi kıymetli melek yatırımcılar katıldı.

Her 5 diş hekiminden 1’i Dentalpiyasa üyesi

Diş hekimlerinin, kliniklerinde kullandıkları tüm malzemelere aracısız bir şekilde üretici ve ithalatçılardan ulaşmalarını sağlayan Dentalpiyasa’yı bugün Türkiye’deki her 5 diş hekiminden 1’i kullanıyor. Türkiye’deki orta ve büyük ölçekli diş depolarının %85’inin satış yaptığı Dentalpiyasa, bugüne kadar 150.000’den fazla ürünü diş hekimlerine başarıyla ulaştırdı.

Dental sektörde dijital dönüşüm hızlanıyor

2021 yılında dental ürünlerin tedarik sistemini temelden dönüştürmek üzere çıktıkları yolda, hızla büyüdüklerini ifade eden dentalpiyasa.com kurucu ortaklarından Mustafa Kemal Bilgiç, sözlerine şöyle devam etti:

“Bugün bir dental ürün, diş deposundan çıkıp Anadolu’daki bir diş hekimine ulaşana kadar ortalama 5 kez el değiştirmekte. Bu durum, diş hekimlerinin maliyetini arttırarak, hastaların ağız ve diş sağlığı hizmetlerine ulaşımını zorlaştırıyor. dentalpiyasa.com ile diş depolarının aracısız bir şekilde diş hekimlerine ulaşmasını sağlayarak karlılıklarını arttırıyor, diş hekimlerinin de aynı ürünlere daha uygun ve güvenilir şekilde ulaşmalarını sağlıyoruz. Aynı zamanda aracılar sebebiyle oluşan kayıt dışı ekonominin de önüne geçiyoruz. Dentalpiyasa, son bir yıl içerisinde 10 kat büyüyerek, dental sektörün dijital dönüşümünde önemli bir rol oynadı. Aldığımız bu yatırım, dental sektörün lojistik kaynaklı sorunlarını çözmemizi ve hekimlere tedavi süreçlerinde doğru ürünü seçmelerini sağlayacak yapay zekâ asistanı geliştirmemizi sağlayacak. Oldukça verimsiz bir şekilde ilerleyen dental ürün tedariğinin dijital dönüşümüne her zamankinden daha yakınız.”

Son dönemdeki en iyi yatırımlarımızdan

Dentalpiyasa.com yatırım turuna liderlik eden Sharks & Partners yatırımcısı Mehmet Çelikol ise demecinde:

“Dentalpiyasa dijital dönüşümün getirdiği erişilebilirlik, şeffaflık ve kolaylığın yanı sıra müşterilerine yarattığı fiyat avantajı ile kısa sürede sektörün en dikkat çekici oyuncusu haline gelmiş durumda. Agresif büyümesi ve eşine az rastlanır yüksek müşteri memnuniyetine ek olarak çok iyi şirket kültürü ve ekip ruhu içermesi bizi çok etkiledi. Sharks & Partners olarak son dönemdeki en iyi yatırımlarımızdan olarak gördüğümüz girişime heyecan verici yolculuğunda başarılar diliyoruz.”

Güncel İçerikler