Nexrone Global, 5 milyon dolar değerleme üzerinden 300 bin dolar yatırım aldı

Ersoy Soyer tarafından kurulan Nexrone Global; Asteks Tech, Baran Akman, Aleyna Helin Tanrıtanır ve Elif Güven Işık'ın katıldığı turda 5 milyon dolar değerleme üzerinden 300 bin dolar yatırım aldı.

2015 yılında kurumlara özel hizmet çözümleri sunmak adına Ersoy Soyer tarafından kurulan Nexrone Global; Global Büyüme Süreçleri, Uluslararası Pazarlara Giriş Stratejileri ve İş Geliştirme Süreçlerine dair Danışmanlık hizmetleri sunuyor.

Gerçekleşen ilk yatırım turunda iletişim teknolojileri tarafında yapacağı yatırımlar için 5 milyon dolar değerleme üzerinden 300 bin dolarlık bir yatırım turunu tamamladıklarını duyurdular. Yatırım turuna Asteks Tech ve Türkiye’nin en genç Melek Yatırımcılarından olan Baran Akman, Aleyna Helin Tanrıtanır ve Elif Güven Işık katıldı.

Ana merkezi İstanbul ve Viyana’da olan Nexrone Global, 40’tan fazla iş ortağıyla uluslararası hedefleri olan şirketler için farklı pazarlarda iş süreçlerini yöneterek kurumların daha farklı pazarlara erişmesine olanak sağlıyor.

Yeni yatırımı ile özellikle global süreçlerde kurumlara sunmuş olduğu hizmet skalasını genişletmek, büyümesini hızlandırmak ve lokal pazar hakimiyetlerini artırmak amacında olduklarını belirtiyorlar. Özellikle Avrupa ve Amerika pazarındaki iş ortaklarıyla farklı Pazar ortaklıkları yapan şirket bazı teknolojilere de birlikte yatırım yapıyor. İş ortakları arasında ünlü teknoloji yatırımcılarından Tim Draper, Paris Hilton, Howie Mandel, Cici Bellis’in yatırım yaptığı Amerika’nın son yıllarda parlayan yıldızı Hologram şirketi Proto Hologram’da bulunuyor. Fransız Telekom devleri NTTData ve Transatel ortaklığı olan Ubiqi ile, E-Sim pazarına da birlikte yatırım yapmayı planlıyorlar. Nexrone Türkiye’den girişim ekosisteminde bulunan birçok teknoloji şirketine, startuplara, teknoloji merkezlerine, teknopark ve diğer kurumlara da global alanlarda çeşitli hizmetler sunuyor. Avusturya, Almanya, Fransa ve Doğu Avrupa’dan birçok kuruma sunduğu iş birlikleri sayesinde büyüme hizmetlerini çeşitlendirmeyi ve yeni dönemde uluslararası etkinliklere odaklanarak, Türk girişim ekosistemine destek olacak önemli projeler geliştirdiklerini paylaşıyorlar.

Nexrone Global kurucusu Ersoy Soyer, Nexrone olarak, Avrupa pazarı başta olmak üzere İngiltere, Amerika, Fransa, Almanya, ve Doğu Avrupa ülkeleri ile öncelikli çalıştıklarını, iş ortakları sayesinde ise şirketin global networkünü Ortadoğu ve Asya ülkelerine de ileride genişletmek istediklerini söyledi. Türk şirketlerinin uluslararası pazarlarda aradığı geniş networkü onlara sunarak, mevcut pazarlarda yerel davranabilmelerini sağlayan hizmetlerle, kurumların yeni müşteriler bulabilmesine ve iş ortaklarıyla büyümelerine yön verdiklerini paylaştı. Nexrone Global’ın Türkiye ve globaldeki etkisini daha da artıracak önemli bir adım attıklarını paylaşan Ersoy Soyer, özellikle Avrupa’da yakın zamanda yeni ve büyük iş birliklerini duyuracaklarını da belirtti.

Güncel İçerikler