Fona ihtiyaç duyan girişim ve projeleri yatırımcılarla buluşturan paya dayalı kitle fonlama platformlarından Startup Burada, dijital garanti belgesi çözümü sunan egaranti ile sekizinci kitle fonlama kampanyasını gerçekleştiriyor.
Türkiye’nin finans ve teknoloji alanında öncü “doğru zamanda doğru şirketlere yatırım yapma” vizyonuyla hareket eden yatırım grubu Hedef Holding’in grup şirketlerinden İnfo Yatırım, fona ihtiyaç duyan girişim ve projeleri yatırımcılarla buluşturan dijital platformu Startup Burada ile sektördeki deneyimini yeni finansman yöntemlerinden biri olan “Kitle Fonlaması” alanına yansıtarak, girişim ve projelere gelişim fırsatı yaratıyor.
Kampanyada hedef ek fonlama dahil 21.6 milyon TL’lik fon
egaranti, 27 Kasım’dan (bugün) itibaren 30 günlük kampanya sürecine başlıyor. Türkiye’nin ilk dijital garanti çözüm uygulaması olan egaranti girişimi, Startup Burada ile çıktığı yatırım turunda 18 milyon TL fon toplamayı hedefliyor.
Yüzde 20 ek satış ile kampanyayı 21.6 milyon TL ile tamamlama hedefinde olan egaranti bu fon karşılığında şirket paylarının yüzde 12’sini yatırımcılarına arz ediyor.
egaranti, tüketicilerin garanti süreçlerini tek panelden kontrol etmeleri için, firmalara dijital garanti çözümleri sunan bir web uygulaması olarak faaliyet gösteriyor. Şirketler, API tabanlı egaranti platformunu e-ticaret altyapılarına, pazar yerlerine ve fiziksel satış kanallarındaki CRM sistemlerini saniyeler içerisinde entegre ederek garanti süreçlerini tek bir noktadan yönetebiliyor. Kasım 2021’de Kamil Kınacı, Sinan Peksoy ve Faruk Yılmaz tarafından kurulan girişim, şu anda 11 kişilik ekibiyle faaliyet gösteriyor. 2022 yılında canlıya alınan egaranti, 110 marka, 24 partner ve 250 bin üzerinde kullanıcıyla aktif faaliyet gösteriyor.
Kurucu ortaklardan Sinan Peksoy’un önceki şirketinde yaşadığı problemlerden ortaya çıkan girişim fikri, 2021 Kasım ayında TÜBİTAK 1512 desteğiyle geliştirilmeye başlanmıştır.
Ağustos 2022’de Startup Burada Kitle Fonlama Platformu üzerinden ilk kampanyasında Startup Burada GSYF, Mustafa Namoğlu, Ozan Doğan, Kerem Özten ve Yiğit Çallı gibi isimlerin de aralarında bulunduğu yatırımcılardan 25 milyon TL değerleme üzerinden 2.8 milyon TL’lik tohum öncesi yatırım turunu tamamlamıştı.
Yatırım sonrasındaki kısa sürede partnerliklerini büyük ölçüde tamamlayan API tabanlı platforma kolay bir şekilde entegre olan firmalar, garanti süreçlerini ve buradaki verileri uçtan uca kontrol edebiliyor. Kurucu ortaklardan Sinan Peksoy, firmaların satış sonrası hizmetlerde maliyetlerini azaltmalarına ve aynı zamanda firmaların gelir elde etmelerine olanak sağladıklarını söylüyor. Girişimin globalde Extend, Arma Karma, Clyde gibi rakipleri mevcuttur ancak global pazardaki rakipler ile çoğu noktada benzer bir modele sahip olunsa da egaranti’yi ayıran temel noktanın merkezinde veriyi konumlandırması olduğu belirtiliyor.
Girişimin gelir modeline baktığımızda, B2B’de firmalara, bulut tabanlı web uygulaması içerisindeki çözümler için abonelik sistemi bulunuyor. Firmalar sistem üzerinden, satın alma sonrası ek garanti planları sunuyor. B2C’ de ise bu planları satın alan kullanıcılardan komisyon ile gelir elde ediliyor.
Girişimin hedefi, Ekim ayında yüzde 110 oranında büyüyen girişimin Aralık sonu için hedefi, e-fatura çözümlerinin satışlarında faaliyet gösteren 30 iş ortağıyla çalışmaya başlamak. Önümüzdeki aylarda ise egaranti, kullanıcılarına garanti yönetiminin yanı sıra hem Türkiye’de hem de Avrupa’da sigorta çözümleri sunmaya hazırlanıyor. Firmalardan garanti belgesi aktarım başına kontör modeli üzerinden gelir elde eden egaranti, 2024 yılı içinde 400 firma ile anlaşarak 10 milyon kullanıcıya garanti verisi aktarmayı ve gelir modellerine sigorta, yedek parça gibi ek hizmetleri eklemeyi hedefliyor.