2016 yılında Yusuf Güleç ve Ali Hulusi Ölmez tarafından kurulan yeni nesil dijital sağlık uygulaması Bulutklinik, doktora erişmenin en kolay yolunu kullanıcılara sunmaya devam ediyor. Bulutklinik geliştirdiği inovatif dijital sağlık çözümlerini Callendoc adı ile artık globale açıyor.
2019 yılında İTÜ Big Bang sahnesinde yer alan girişim; 2020 yılında Kuveyt Türk ile Vakıf Katılım tarafından yatırımcı olarak desteklenen KT Portföy Teknogirişim Girişim Sermayesi Yatırım Fonu’ndan 1 milyon TL, 2021 yılında ise KT Porftföy Teknogirişim Girişim Sermayesi Yatırım Fonu liderliğinde 5 milyon 454 bin TL yatırım almıştı.
Bulutklinik, alınan yatırımların online doktor görüşmeleri (telemedicine) hizmetinin daha geniş kitlelere yayılmasında kullanılmasını hedeflemiştir.
Türkiye’de pazar penetrasyonunu sağlayan girişim, ülkemizde geliştirdiği teknolojisini Almanya’dan başlayarak tüm Avrupa’ya yayma hedefiyle “Callendoc GmbH” markası ile Almanya Berlin’de ilk iştirakini kurdu.
2023 Temmuz ayında Bulutklinik Co-Founder’ı Yusuf Güleç, bu hedefin ilk adımlarını atmak, işbirliği görüşmelerini yapmak ve ‘Callendoc GmbH’ ofisini açmak için Berlin’deydi. İş birliği görüşmeleri kapsamında Berlin Partner, yerli girişim Bulutklinik’in Callendoc GmbH iştirakinin “Kliniklerin tüm ihtiyaçlarını bulut tabanlı tek bir yazılım ile çözümleyen çok etkileyici bir iş modeli” olduğunu vurguladı.
Bulutklinik’in Türkiye’deki çözüm ortağı olan Allianz’ın iştirakı Vivy Ceo’su Roland Kirch ve İş Geliştirme Direktörü Ferhan Abdulbari ile Bulutklinik’in kurucusu Yusuf Güleç, Berlin’de bir araya gelerek sektöre ve işbirliklerine dair paylaşımlarda bulundu.
Bir Türk girişimi olarak Almanya’da dijital sağlık teknolojilerinde yer almak neden önemli?
Bulutklinik Medikal Direktörü Dr. Necip Yarız, verdiği demeçte;
“Almanya sağlık sisteminde muayenehaneler önemli bir yer tutmaktadır. Türkiye’ye oranla pazarın hem sayıca hem de hacimce büyüklüğü, global açılım için ilk ayağımızın Almanya olmasını sağladı. Aynı zamanda Avrupa’da sağlığın dijitalleştirilmesine son zamanlarda artan talebin Avrupa Start-up ekosistemindeki yerimizi arttıracağını düşünüyoruz.”
2023 yılı itibariyle 3.9 milyon hastaya hizmet ürettik
2023 yılı itibariyle 12.000 aktif kliniğe, 3.9 milyon hastaya hizmet verir hale gelen Bulutklinik geliştirdiği mobil uygulama sayesinde doktor ve hastalara kullanım kolaylığı sağlıyor. MBYS (Muayene Bilgi Yönetim Sistemi) ile binlerce doktor hasta takip süreçlerini kolayca yönetebiliyor, binlerce hasta Sağlık Bakanlığı onaylı USBS (Uzaktan Sağlık Bilgi Sistemi) ile online doktor görüşmeleri yaparak dilediği yerden herhangi bir mekana bağlı kalmadan tek tıkla her branştan binlerce uzmanlara erişim sağlayabiliyor.
Aynı zamanda e-reçete özelliği ile sayesinde hastaların herhangi bir kliğine gitmeye gerek kalmadan reçete süreçlerini yürütmelerine ve tüm sağlık verilerini tek merkezden yönetebilmeleri ve diledikleri doktor ile paylaşabilecekleri özellikleri barındırıyor.
2023 yılı itibariyle dijital sağlık çözümlerini sigorta şirketlerine de sunmayı hedefleyen Bulutklinik, Allianz Sigorta ile işbirliğine adım atmış, sigorta şirketinin anlaşmalı hekimleri ile sigortalılarını bir araya getiren Vivy uygulamasının online görüşme altyapısını da sağlamaya başlamıştır.
Bulutklinik sağlık yazılımları alanında edindiği tecrübelerle global pazarda yer edinmeyi, Avrupa’da gittikçe artan sağlık sistemi sorunlarına Türkiye’de edindiği bilgi birikimi ve deneyimini kullanarak dijital çözümler üretmeyi ve Avrupa’da varlığını genişletmeyi hedefliyor.