Girişimcilik eğitimi için kurulan ilk platform Oneday, düzenlenen Seri A turda 6.2 milyon dolar yatırım aldı. Tur, Ananda Impact Ventures, Brighteye Ventures, Outward VC, Flint Capital ve Sparkmind.vc katılımıyla gerçekleşti.
Ranbir Arora ve Taras Polik, İngiltere’nin geleneksel yüksek öğrenim endüstrisine meydan okuyan yeni bir eğitim teknolojisi platformu Oneday’i kurdu. Kurucu ikili, giderek daha fazla insan kurumsal işler yerine girişimciliğe, serbest mesleğe ve yaratıcı ekonomiye yöneldikçe alternatif bir eğitim türüne duyulan ihtiyacı fark etti.
Girişim, platformu aracılığıyla tomurcuklanan girişimcileri modern iş ortamının zorluklarına ve fırsatlarına hazırlayan pratik, gerçek dünya deneyimi sağlamaya odaklanıyor.
Programın lansmanı, gelişen iş ortamıyla, özellikle de birçok kişinin bir sonraki sanayi devrimi olarak adlandırdığı yapay zekanın hızlı gelişimiyle uyumlu oluyor.
Oneday, yaptığı anketin, İngilizlerin yüzde 26’sından fazlasının işlerinin önümüzdeki beş ila on yıl içinde yapay zeka teknolojisinden etkileneceğini düşündüğünü ortaya koyduğunu söylüyor. Önceki veriler, yapay zekanın 300 milyon işin yerini alabileceğini tahmin ediyor.
Oneday kurucusu ve CEO’su Ranbir Arora:
“6.2 milyon dolarlık başarılı bir bağış toplamanın ardından, yeni MBA programımızı başlatmaktan büyük heyecan duyuyoruz. Bu, girişimcilik etrafında daha geniş bir eğitim sistemi oluşturmanın ilk adımı oluyor.”
Ananda Impact Ventures’tan Johannes Weber:
“Erişilebilir, pratik girişimcilik eğitimi, bireysel finansal bağımsızlığın kilidini açmanın, ekonomik büyümeyi artırmanın ve yeniliği teşvik etmenin anahtarı oluyor. Oneday ile bu fırsat herkes tarafından erişilebilir hale geliyor. Bu dönüştürücü çabaya aktif olarak dahil olmaktan mutluluk duyuyoruz.” dedi.
Girişim, aldığı yatırımı yeni akredite edilmiş MBA programını başlatmak için kullanacağını açıkladı.