İşitme sağlığı odaklı TympaHealth, 23 milyon dolar yatırım aldı

Bütünleşik kulak ve işitme sağlığı platformu TympaHealth, düzenlenen Seri A turda 23 milyon dolar yatırım aldı. Octopus Ventures tarafından düzenlenen tura Dara Capital, Rezayat Investments, Bob Davis ve Jeff Leerink katıldı. 

Bütünleşik kulak ve işitme sağlığı platformu TympaHealth, düzenlenen Seri A turda 23 milyon dolar yatırım aldı. Octopus Ventures tarafından düzenlenen tura Dara Capital, Rezayat Investments, Bob Davis ve Jeff Leerink katıldı.

Dünya Sağlık Örgütü’ne göre adressiz işitme kaybı, sağlık sektörü maliyetleri, eğitim desteği maliyetleri, üretkenlik kaybı ve toplumsal maliyetler nedeniyle küresel ekonomiye yılda 980 milyar dolara mal oluyor. İşitme kaybı, aynı zamanda bunamanın önlenmesi için değiştirilebilir en büyük tek risk faktörü olarak kabul ediliyor.

Dr. Krishan Ramdoo tarafından kurulan TympaHealth , dünyanın ilk hepsi bir arada kulak ve işitme sağlığı değerlendirme platformu olarak lanse ediliyor. Girişimin çözümü, tamamen dijitalleştirilmiş kapsamlı kulak ve işitme sağlığı değerlendirmelerinin hem geleneksel klinik hem de topluluk tabanlı ortamlarda gerçekleştirilmesine olanak tanıyor.

Tympa Platform, daha geniş bir profesyonel yelpazesinin dijital otoskopi, mikrosuction ile işitme değerlendirmeleri yapmasına olanak tanıyor. Tympa’nın kapsamlı muayenesi, hastalar, sağlayıcılar ve uzmanlar arasında sorunsuz bir şekilde paylaşılabilen tek bir işitme sağlık kaydında dijital olarak yakalanıyor. 

Bu, kulak ve işitme sağlığı hizmetlerini hastalar için daha erişilebilir hale getirmekle kalmayıp aynı zamanda gereksiz birincil bakım ve hastane ziyaretleriyle ilişkili zaman ve maliyeti de azaltıyor.

TympaHealth, CE işaretli, FDA tescilli ve kulak ve işitme sağlık hizmetlerinin çözümüne ve erişimine yönelik türünün tek çözümü olduğunu söylüyor.

TympaHealth kurucusu ve CEO’su Dr. Krishan Ramdoo:

“Bu yatırım turu, bize küresel bir işitme kaybı sorunu olan sorunu genişletme ve çözme fırsatı sağlıyor. Önemli bir müşteri tabanıyla harika bir geçen yıl geçirdik ve bugüne kadar 250.000’den fazla hastayı destekledik. Gelirlerin kullanımı, önemli ürün ve hizmetlerin gelişimini hızlandırmanın yanı sıra diğer pazarlarda büyümeye izin vermek için kullanılacak.” dedi.

Yeni yatırımla girişim, teknoloji destekli işitme değerlendirmesi, teşhis çözümüne erişimi genişletmesi ve İngiltere’de, Avrupa’da ve ABD’ye girerek ekibini ve hizmetlerini büyütmesi için kullanacak.

Güncel İçerikler