Fotoğrafçıları turistik alanlarla buluşturan Smiler, 7.9 milyon euro yatırım aldı

Fotoğrafçıları popüler turistik yerlerle buluşturan girişim Smiler, düzenlenen turda 7.9 milyon euro yatırım aldı. Tur, Octopus Ventures liderliğinde düzenlendi. 

Fotoğrafçıları popüler turistik yerlerle buluşturan girişim Smiler, düzenlenen turda 7.9 milyon euro yatırım aldı. Tur, Octopus Ventures liderliğinde düzenlendi.

2021 yılında kurulan girişim, fotoğrafçılar tarafından cazibe merkezlerinde ve turistik yerlerde doğaçlama fotoğraf çekimleri yapmak için kullanılıyor. Bu spontane fotoğraf çekimleri, ziyaretlerinin zahmetsizce yüksek kaliteli fotoğraflarla kaydedilmesinden yararlanan tüketiciler arasında büyük ilgi gördü. Bu kısa fotoğraf çekimlerini önceden bulabilme, planlayabilme ve ayırtabilme özelliği, hem tüketiciler hem de fotoğrafçılar tarafından en çok talep edilen özelliklerden biri oldu.

Smiler, yaptığı duyuruda 20.000 fotoğrafçılık kaynağından yararlanan ve tüketicilerin bu hızlı ve kolay fotoğraf çekimlerini önceden bulmasına, planlamasına ve rezerve etmesine olanak tanıyan bir tüketici web sitesi Smiler.co‘nun lansmanıyla birlikte sunuluyor. Smiler.co, Paris’teki Eyfel Kulesi, Roma’daki Kolezyum ve Barselona’daki La Sagrada Familia gibi Smiler fotoğrafçılarının bulunabileceği Avrupa’nın en ikonik, mutlaka görülmesi gereken yerlerinden bazılarını her hafta eklenen yeni konumlarla zaten listeliyor.

Smiler CEO’su ve kurucu ortağı Kasper Middelkoop:

“Kendi fotoğrafçılık işinizi kurma, kendini tanıtma ve rezervasyon oluşturma süreci geleneksel olarak önemli çaba, bağlantılar ve biraz şans gerektiriyor. Smiler, fotoğrafçıların yalnızca kameralarını ve Smiler Photographer uygulamasını kullanarak yüksek kaliteli fotoğrafçılık için gerçek tüketici talebiyle doğrudan bağlantı kurmasını sağlayarak bu süreci basitleştiriyor.” dedi.

Smiler, yeni yatırımla önümüzdeki yıl binlerce yeni mekan ve fotoğraf çekimi deneyimi yaşatmayı hedefliyor.

Güncel İçerikler