Apple, Epic Games’e karşı temyiz mahkemesini kazandı

Ödeme sistemleri yüzünden soğuk savaş içerisine giren Apple ve Epic Games, temyiz mahkemesinin Apple lehine sonuçlanmasıyla yeni bir sayfa açtı. Uzun süredir devam eden davanın karara bağlanması, Apple'ın haklı olduğunu ortaya çıkardı. 

Ödeme sistemleri yüzünden soğuk savaş içerisine giren Apple ve Epic Games, temyiz mahkemesinin Apple lehine sonuçlanmasıyla yeni bir sayfa açtı. Uzun süredir devam eden davanın karara bağlanması, Apple’ın haklı olduğunu ortaya çıkardı.

Epic Games, hem iOS hem de Android telefonlarda Fortnite’ı piyasaya sürdü Kullanıcıların oyun içerisinde bir şey alması gerektiği zaman App Store ya da Google ay Store üzerinden ödemeye yaparak işlemi tamamlıyordu. Epic Games ise hem Apple’ı hem de Google’ı saf dışı bırakar kendi oyun içerisine kendi ödeme sistemini kurdu. Bunu fark eden Apple ve Google da Fornite’ı uygulama mağazalarından kaldırdı.

Apple özelinde tekelleşmek ve geliştiricileri olumsuz etkileme ve Apple cihazlar için alternatif bir uygulama mağazasının bulunmayıp engellenmesi ihtimalini öne süren Epic Games ile soğuk savaş uzun sürse de sonunda kazanan taraf Apple oluyor.

Bloomberg tarafından yapılan haberde, ABD 9. Temyiz Mahkemesi, Epic’in Apple’ın cihazlarında alternatif uygulama mağazalarını yasaklayarak federal rekabet yasasını ihlal ettiği yönündeki iddialarının çoğunu reddeden bir alt mahkeme kararını onadı. Epic Games davayı bir üst mahkemeye taşımadıkça, karar statükoyu koruyor.

ortaya çıkan bu bilgiler doğrultusunda Epic Games artık Apple üzerinden ödemeleri ve gereken tutarları karşılamak zorunda kalacak.

Alınan karar, Apple’ın bu davadaki büyük zaferini bir kez daha teyit ediyor. 10 iddiadan 9’u Apple’ın lehine karara bağlandı. İki yıl içinde ikinci kez bir federal mahkeme, Apple’ın eyalet ve federal düzeylerde antitröst yasalarına uyduğuna karar verdi.

Güncel İçerikler