Alibaba, geliştirdiği chatbot’u Tongyi Qianwen’i tanıttı

Çinli teknoloji şirketi Alibaba, kurumsal testler için çok beklenen ChatGPT rakibi "Tongyi Qianwen"i piyasaya sürdü. Alibaba Group Holding'in Pekin'deki Annual Cloud Summit'i sırasında CEO Daniel Zhang Yong, ChatGPT benzeri hizmetleri 'Tongyi Qianwen'i şirketin ürün ve hizmetlerine dahil etmeyi planladığını duyurdu.

Çinli teknoloji şirketi Alibaba, kurumsal testler için çok beklenen ChatGPT rakibi “Tongyi Qianwen”i piyasaya sürdü. Alibaba Group Holding’in Pekin’deki Annual Cloud Summit’i sırasında CEO Daniel Zhang Yong, ChatGPT benzeri hizmetleri ‘Tongyi Qianwen’i şirketin ürün ve hizmetlerine dahil etmeyi planladığını duyurdu.

Teknoloji devi, Tongyi Qianwen’in hem Çince hem de İngilizce dillerini destekleyebileceğini ve Alibaba’nın kurumsal iletişim ve işbirliği platformu DingTalk ve akıllı ev cihazı Tmall Genie gibi mevcut ürünlere entegre edileceğini duyurdu. Ancak, yapay zekayla ilgili gerçek lansman ve entegrasyon için herhangi bir zaman çizelgesi açıklanmadı.

Şirketin CEO’su Zhang, Alibaba’nın tüm ürünlerinin kapsamlı dil modeline dahil edileceğini ve kapsamlı bir iyileştirmeden geçeceğini belirtiyor. Ayrıca bu hamlenin tüm Alibaba hizmetlerinin zekasını yükselteceğini ve daha önce hayal bile edilemeyen olasılıkları ortaya çıkaracağını düşünüyor. Ayrıca Zhang, tüm sektörlerdeki işletmelerin rekabet avantajını sürdürmek için akıllı dönüşümü benimsemeye başladığını ve dünyanın, üretken yapay zeka ve bulut bilgi işlem tarafından beslenen çok önemli bir teknolojik ilerleme anında olduğunu söyledi.

Açıklamalar ve etkinliğin hemen ardından Alibaba’nın Hong Kong’da işlem gören hisseleri %3.12 artış kaydetti. Tersine, Baidu’nun hisseleri, şirketin yapay zeka pazarındaki son başarısızlıkları nedeniyle %4‘ün üzerinde düşüş yaşadı.

Alibaba’nın Tongyi Qianwen’i, insan komutlarını anlamak ve bunlara yanıt vermek için tasarlanmış oldukça gelişmiş bir yapay zeka modeli olarak karşımıza çıkıyor. Etkili bir asistan olarak hizmet edip çeşitli fikirler üretebiliyor. Yapay zeka destekli chatbot, Alibaba’nın gelişmiş araştırma enstitüsü DAMO Academy tarafından geliştiriliyor. 

Güncel İçerikler