Elektrikli araçların ÖTV matrahında değişikliğe gidildi

Cumhurbaşkanı Kararı ile elektrikli araçların ÖTV matrahında değişiklik yapıldı.

Cumhurbaşkanı Kararı ile elektrikli araçların ÖTV matrahında değişiklik yapıldı. Resmi Gazete’de yer alan bilgilere göre araç fiyatlarında değişiklikler olması bekliyor.

Elektrikli araç satın almak isteyen kişiler için bugün önemli bir haber geldi. 6885 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile elektrikli araçlara yönelik bir matrah düzenlemesine gidildi. Yeni ÖTV matrah düzenlemesi ile beraber matrah üst limitleri artırıldı.

Yeni düzenlemenin ardından elektrikli motoru 160 kW’ı geçmeyen araçlar için ÖTV matrahı 1 milyon 250 bin TL‘ye kadar yükseltildi. Matrah daha önce 700 bin TL’ye kadar sınırlıydı. 1 milyon 250 bin TL’ye kadar olan 160 kW altı araçlarda %10 vergi olacak.

160 kW üstü araçlar söz konusu olduğunda ise ÖTV matrahı 1 milyon 350 bin TL‘ye yükseldi. Bu segmentte matrah 750 bin TL üzerinde olan modeller için uygulanıyordu. Segmente göre araçlar için %60 ÖTV ödeniyordu. ÖTV matrahı neredeyse aynı tutulurken en fazla 1 milyon 350 bin TL fiyata sahip olan araçlar %50 ÖTV bu fiyatın üstündekiler ise %60 ÖTV ödeyecek.

Ayrıca Çin’de üretilen ve ülkemzde satışa sunulacak araçlar için de %40 ek vergi geleceği açıklandı. Çin pazarında ucuz olup ülkemize açılmak isteyen markalar için bu verginin oldukça olumsuz karşılanacağı tahmin ediliyor.

Güncel İçerikler