Mercedes-Benz, elektrikli araçların performansını artırmak için abonelik sistemi başlatıyor

Mercedes-Benz, elektrikli araçların daha performanslı hale gelmesini sağlayan "Acceleration Increase" abonelik sistemini hayata geçirdi.

Alman otomotiv devi Mercedes-Benz, elektrikli araç modellerinin performansını artırmak isteyen kişiler için yeni bir abonelik modeli başlatıyor. Abonelik sistemine göre Mercedes, standart sedan ve SUV varyantları EQE ve EQS’nin performansını artırmak isteyen kullanıcılar, yılda 1.200 dolar vererek bu işlemi gerçekleştirebilecekler.

Daha performanslı araçlara sahip olmak isteyen kişiler, “Acceleration Increase” aboneliğiyle 0,8 – 1,0 saniye (0-60 MPH) arasında zaman tasarrufu sağlayabiliyor. Başka bir deyişle, arabanızın halihazırda elde edeceği performansa ulaşmak için para ödemeniz gerekiyor.

Mercedes’in pazarlama materyaline göre, Hızlanma Artışı motor karakteristik eğrisinin, torkun ve maksimum çıkışın ayarlanmasına da olanak tanıyor. Elektrik motorlarında ince ayar yapılması, sahiplerinin Mercedes-EQ araçlarının maksimum motor çıkışını (kW) %24’e kadar artırıyor. Ayrıca abonelikle birlikte tork da artırılarak aracın fark edilir derecede daha hızlı ve daha güçlü bir şekilde hızlanması sağlanıyor.

Alman otomobil üreticisi, ek performans için ekstra ücret alan ilk kişi değil. Tesla, uzun süredir müşterilerinin en gelişmiş sürücü destek sistemlerine ulaşmaları için ödeme yapmalarını istiyor. Pil kapasitesinin artırabilmek için Model S kullanıcılarından da ücret alıyor. 

Abonelik modeli kağıt üzerinde kulağa harika gelse de aracın performansının marka tarafından kısılmış olması bu özelliği gölgede bırakıyor. Tesla dışında BMW de benzer abonelik sistemini uzun süredir kullanıcıların beğenisine sundu. Araç içerisinde aktif olan ancak BMW tarafından 18 dolar karışılığında aktif hale getirilen ısıtmalı koltuklar da bu özelliği bir diğer yüzü oluyor. Aynı abonelik sistemini Apple CarPlay ve Android Auto için de getirmeye çalışsa da kullanıcılardan olumsuz tepkiler alması sonucunda bu modeli iptal etti. 

Elektrikli araçlar her ne kadar avantajlı görünse de markalar tarafından getirilen abonelik modelleri araçların önemli özelliklerini kullanabilmek için tekrar ödeme yapmamız gerektiğini bizlere gösteriyor. İlerleyen süreçte abonelik konusunda bizleri nelerin beklediği oldukça merak ediliyor.

Güncel İçerikler