Matematik odaklı eğitim platformu Prisms VR, 12.5 milyon dolar yatırım aldı

Sanal gerçeklik gözlüğüyle matematik öğrenimini kolaylaştırmayı amaçlayan Prisms VR, 12.5 milyon dolar yatırım aldı.

Görselleştirme ve sanal gerçekliği kullanarak matematik dersi eğitimleri veren Prisms VR, düzenlenen Seri A turda 12.5 milyon dolar yatırım aldı. Tur, Andreessen Horowitz tarafından yönetildi.

2020 yılında kurulup faaliyetlerine 2021 yılında başlayan girişim, matematik dersine problem odaklı, dokunsal ve görsel öğrenmeyi getiriyor. ABD okullarında matematik yeterliliğini hızlandırmak için VR’dan yararlanan ilk eğitim teknolojisi platformu unvanına da sahip oluyor.

Prisms VR, özel olarak geliştirdiği VR uygulamasını Meta Quest platformunda yayınladı. Bu çalışma, girişimin CEO’su ve kurucusu Anurupa Ganguly‘nin hayaliydi. Matematiği daha erişilebilir bir şekilde öğretmek istiyor. Ganguly, onlarca yıldır ABD’de inatla düşük yeterlilik oranlarına yol açan ilgili matematik öğrenme çözümlerinin büyük eksikliğini gidermek için Prisms’i kurdu.

VR öğrenimi, ülke genelinde 110 okul bölgesinde kullanılıyor. 26 eyalette 100.000’den fazla öğrenci bunu kullanıyor. Girişimin 15 çalışanı var ve yoğun satış moduna yeni giriyor.

Prisms VR CEO’su Anurupa Ganguly, “Gerçekten çok fazla bir şey yapmadan hızla büyüyor, çünkü öğretmenler ve çocuklar matematik öğretiminin nasıl olduğundan bıkmış durumda. Okul bölgelerimizin çoğu, geniş ölçekte VR gözlükleri kullanıyor. VR gözlükleri okullara götüren biziz. Hiçbir ilçemizde yok. ve dağıtımlara öncülük ediyoruz.Bu nedenle, okul bölgeleri bunu yeni nesil teknolojiyi veya uzamsal hesaplamayı kullanmaya başlamak için gerçekten bir fırsat olarak görüyor. Teknoloji, özellikle matematik söz konusu olduğunda öğrencilerimizi başarısızlığa uğrattı. Sürükleyici teknolojideki yeni gelişmelerle, öğrenmeyi deneyimsel hale getirme ve öğrencilerin yaşamlarıyla bağlantılı hale getirme fırsatına sahibiz.” dedi.

Girişim para kazanıyor ve bir yazılım aboneliği aracılığıyla okullara satış yapmaya başladığından beri nakit akışı konusunda sorun yaşamıyor. Prisms’in VR matematik içerik modülü, tüketicilere Meta Quest mağazası aracılığıyla yıllık abonelik modeliyle 24 dolar karşılığında sunuluyor. Prisms, büyüme sürecini, geliştirdiği ürününü ve ekibini genişletmek için bu yeni yatırımı kullanacak.

Güncel İçerikler