Terminal
Terminal
Terminal
Terminal

Şirket içi iletişimi yeniden tasarlayan Talk-a-Bot, 3.5 milyon euro yatırım aldı

Yapay zeka desteğiyle şirket içi iletişimde farklılıklar yaratan Talk-a-Bot, 3.5 milyon euro yatırım aldı.

Yapay zekanın gücüyle kurumsal dünyada iletişim kültürü değişikliği yapmak isteyen Talk-a-Bot, 3.5 milyon euro yatırım aldı. Tur, Szechenyi Funds ve Rakuten-Viber tarafından yönetildi.

Yapay zekanın hem işte hem de iş dışında etkileşimlerimizi ve süreçlerimizi değiştirebilen, giderek daha güçlü hale gelen bir yapıya sahip olduğunu hepimiz biliyoruz. Şirketler, telefon, e-posta ve sosyal medya gibi klasik müşteri hizmetleri kanallarının yanı sıra müşterilerle etkileşim kurmak için chatbot’ları kullanıyor. Aynı zamanda ekipleri birbirine yaklaştırmak ve işyeri verimliliğini ve mutluluğunu artırmak için iç iletişime de önem veriyorlar. Talk-a-Bot, Orta ve Doğu Avrupa bölgesinde bu teknolojinin geliştirilmesine öncülük ediyor.

2016 yılında kurulan girişimin yapay zeka tabanlı sistemi, şirketlerde kültür değişikliği yaratma misyonuyla iç ve dış iletişimi otomatik hale getiriyor. İletişim, şirketler için zamanında ve maliyetli bir süreç olabiliyor. Talk-a-Bot, dijital iş görüşmelerini hem müşteriler hem de çalışanlar için güvenli, uygulama benzeri hizmetlere dönüştürerek daha akıcı hale getirmeyi hedefliyor. Bu, anlamlı dönüşümlerin elde edilmesini ve iletişimin daha hızlı ve daha etkili olmasını sağlıyor. 

Tescilli iletişim aracı CHEQ, aslen endüstriyel, lojistik ve ticari şirketler için geliştiriliyor. Birçok dile programlanan botlar yerel olarak 100’den fazla dili destekleyen ve 30’dan fazla entegre edilebilir işlev modülünden oluşturulan bir bot yer alıyor. Girişim, içerik-iletişim bilgisinin, müşterilerin sohbet botlarıyla en az %85 – %95 oranında yanıt doğruluk oranı elde etmelerine yardımcı olduğunu iddia ediyor.

Bugün, Talk-a-Bot’un chatbot’ları, aralarında Macaristan Merkez Bankası, Auchan, Burger King, Bosch, GoodMills, Polonya-Macar kodlama okulu Codecool ve Erste Bank’ın da bulunduğu yerel kuruluşların ötesinde birçok uluslararası marka için uygulanıyor.

Talk-A-Bot kurucusu ve CEO’su Ákos Deliága, “Misyonumuz açık, şirketlere iç iletişim kültürü değişikliği getirmek istiyoruz. Çözümümüz Macaristan’da önemli bir pazar ve yeni hizmet yarattı. Şu anda 100’den fazla uluslararası ve yerli şirket tarafından kullanılıyor. Başta imalat sektörü olmak üzere Orta ve Doğu Avrupa kurumsal yaşamının dijitalleşmesini desteklemek için yurt dışına açılıyoruz. Szechenyi Funds, sadece şirket ve ekipte değil, şirket büyüklüğü ve sektör ne olursa olsun artık giderek daha fazla talep gören iç iletişim ürünümüzde de hayal gücünü gördü.” dedi.

Yatırımla beraber Macaristan merkezli girişim, Orta  Avrupa ve Doğu Avrupa pazarında çalışmalarını daha da genişletmeyi planlıyor.

Güncel İçerikler