Metaverse odaklı e-ticaret yapmak isteyen Emperia, 10 milyon dolar yatırım aldı

Moda ve sanat endüstrisini metaverse'e bağlayarak e-ticaret yapmayı amaçlayan Empreia, 10 milyon dolar yatırım aldı.

Moda ve sanat sektörü için VR teknolojisiyle deneyimleme imkanı sunan Emperia, düzenlenen Seri A turda 10 milyon dolar yatırım aldı. Base10 Partners öncülüğünde düzenlenen tura Daphi, Sony Innovation FundBackground CapitalStanford Capital Partners ve Concept Ventures ile birlikte melek yatırımcı Jay Radia katıldı.

2019 yılında Olga Dogadkina ve Simonas Holcmann tarafından kurulan girişim, birden fazla perakende sektöründeki markalar için sanal deneyimlerin yaratılmasına güçlendiren bir platform geliştirdi. 

Şirket, platformun e-ticaretin erişilebilirliğini ve erişimini fiziksel perakendenin etkisiyle birleştirdiğini ve işletmelere etkili sanal mağazalar oluşturmak ve işletmek için ihtiyaç duydukları teknolojik ve görsel temeli sağladığını söylüyor. Bu sanal alanlar, etkileşimi artıran ve satışları artıran yeni dijital temas noktaları oluşturarak çok kanallı perakende stratejisini geliştiriyor.

Platform, lansmanından bu yana, marka ortakları için dönüşüm oranlarını ortalama yüzde 73 oranında (geleneksel e-ticaret web sitelerine kıyasla) ve ortalama yüzde 750‘lik bir yatırım getirisi ile artırdığını iddia ediyor. 2022’nin ilk beş ayında, dünya çapında metaverse teknolojisine 120 milyar dolardan fazla para harcandı ve metaverse ile ilgilenen müşterilerin yüzde 79‘u oradayken satın alma işlemi yaptı.

Emperia’nın müşterileri arasında Dior, Bloomingdale’s, Burberry, Lacoste, Christie’s, Sunglass Hut, Getty Images ve diğerle önde gelen markalar yer alıyor.

Emperia CEO’su Olga Dogadkina, “Moda alanında çalışırken geleceğin e-ticaret olduğunu anladım. 2D web siteleri, yalnızca çevrimiçi satın almayı sağlayan bir araçtı ve markaların peşinde olduğu müşteri yolculuğu ve hikaye anlatımından yoksundu. Çözüm, sanal deneyimleri markaların uzun vadeli e-ticaret stratejisinin geleceğine dönüştürmek amacıyla bu boşluğu doldurmaktı.” dedi.

Base10 Partners’tan Luci Fonseca, “Emperia, tüketicilerin perakendeciler ve markalarla nasıl etkileşim kurduğu konusunda küresel bir devrimin eşiğinde. Emperia, sanal mağaza oluşturma ve bakımının geliştirilmesine öncülük ediyor ve e-ticaretin geleceğini gerçekten inşa eden bir ekiple ortaklık yapmaktan heyecan duyuyoruz.” dedi.

Girişim, aldığı yatırımı iş gücünü genişletmek, veri paketinin yeteneklerini güçlendirmek ve dünya çapındaki pazar varlığını hızlandırmak için kullanmayı planlıyor.

Güncel İçerikler