Yapay zeka destekli ses yazılımı geliştiren ElevenLabs, 17.3 milyon euro yatırım aldı

Ses teknolojileri üzerine araştırma yapan ve yapay zeka destekli ses yazılımı geliştiren ElevenLabs, düzenlenen Seri A turda 17.3 milyon euro yatırım aldı.

Ses teknolojileri üzerine araştırma yapan ve yapay zeka destekli ses yazılımı geliştiren ElevenLabs, düzenlenen Seri A turda 17.3 milyon euro yatırım aldı. Nat Friedman, Daniel Gross ve Andreessen Horowitz tarafından yönetilen tura Credo VenturesConcept Ventures ve Instagram kurucu ortağı Mike Krieger, Oculus VR kurucu ortağı Brendan Iribe, Deepmind & Inflection kurucu ortağı Mustafa Suleyman, Perplexity AI kurucu ortağı Aravind Srinivas, Vercel kurucusu Guillermo Rauch, O’Reilly Media kurucusu Tim O’Reilly, Creator Ventures, SV Angel, Storytel ve TheSoul Publishing katıldı.

2022’de kurulan ElevenLabs, 2022’yi en çok yönlü ve içeriğe duyarlı yapay zeka sesleri yaratabilecek sesli yapay zeka modelleri geliştirerek geçirdikten sonra Ocak 2023’te Beta platformunu tanıttı. Girişim, lansmanından bu yana 10 yıldan fazla ses içeriği oluşturan 1 milyondan fazla kayıtlı kullanıcıyı bir araya getirdi.

Platformun araçları, sentetik sesler, klonlanmış sesler kullanarak veya cinsiyet, yaş ve aksan tercihlerine göre uyarlanabilen tamamen yeni yapay sesler oluşturarak herhangi bir metni konuşmaya dönüştürebiliyor. Girişimin araştırması sayesinde, 1 saniyenin altında gecikmeyle gerçek bir insandan neredeyse ayırt edilemeyecek yeni bir konuşma elde ediliyor.

Platform, sesli kitaplar oluşturan bağımsız yazarlardan, video oyunlarındaki karakterleri seslendiren geliştiricilere, görme engellilerin çevrimiçi yazılı içeriğe erişmesini destekleyen ve dünyanın ilk yapay zeka radyo kanalını güçlendiren birçok yaratıcı sektörde ve sektörde şimdiden benimsendi. ElevenLabs ayrıca dünyanın en büyük sesli kitap yayıncılarından biri olan Storytel, önde gelen küresel içerik oluşturma platformu TheSoul Publishing ve medya platformu MNTN dahil olmak üzere bir dizi B2B ortaklığı başlattı.

ElevenLabs CEO’su ve kurucu ortağı Mati Staniszewski:

“Geçtiğimiz beş ayda, teknolojimizin milyonlarca yaratıcı, şirket ve meraklı beyin tarafından benimsendiğini gördük. Bu yolculuğun hemen başındayız ve şimdi Nat, Daniel ve Andreessen Horowitz’in desteğiyle, yolda ilerlerken en iyi ortaklara sahibiz.” dedi.

Bu yatırım, ElevenLabs’ın Voice AI için son teknoloji araştırma merkezini oluşturmaya devam etmek ve yayıncılık, oyun, eğlence ve konuşma uygulamaları gibi belirli pazar dikeylerini desteklemek için bir dizi ek ürün başlatmak için kullanılacak. 

Güncel İçerikler