Yerli girişim Superpeer, 31 Aralık’ta kapanıyor

Bugüne kadar yaklaşık 10 milyon dolar yatırım alan, kullanıcıların kendi aralarında yüz yüze görüşme yapmasını sağlayan Superpeer, 31 Aralık'ta kapanıyor.

Superpeer kurucusu Fatih Acet, X hesabından yaptığı iki paylaşım ile girişimin 31 Aralık itibarıyla kapanacağını duyurdu. Girişim, Mart 2020’de de 2 milyon dolar yatırım ve Kasım 2020’de 8 milyon dolar yatırım almıştı.

Superpeer, kullanıcıların alanındaki etkili kişilerle yüz yüze görüşme yapmasını ve onlardan çeşitli konularda bilgi ve fikir almasını sağlayan bir platform olarak karşımıza çıkıyor.

İlk paylaşım

“Bugun Superpeer’in 31 Aralikta kapanacagina dair email almis olabilirsiniz. Son 5 senedir, her gun ilmek ilmek isledigimiz Superpeer’in, Mart ayinda satin alindiktan sonra bir gun kapanacagini on goruyordum ama bu kadar hizli olmasi inanin benim icin de sasirtici oldu.”

İkinci paylaşım

“Superpeer’dan gerek tanidigim gerekse tanimadigim bir cok kisi duzenli gelir elde ediyordu. Sunu bilmenizi isterim ki bu ani kapanma kararinin ne benimle ne de kurucu ortagimla alakasi vardir. Bu tarz satin alinma olaylarindan sonra eskiden size ait olan urun artik sizin urununuz olmaktan cikiyor ve uzerinde cok az kontrolunuz olmaya basliyor.

Bu kapatma kararindan etkilenen herkes icin cok uzuldugumu cani gonulden belirtmek isterim. Bir topluluk olusturmak, insanlari bir platformda toplamak ve guvenlerini saglamak uzun suren ve hic de kolay olmayan bir surec. Umarim bu kararin ardindan yeni sureciniz en az sanciyla ve en az maddi kayipla gecer.

Kendinize iyi bakin, her sey gonlunuzce olsun.
 

“Beni taniyan bir cok arkadasim hem ozelden hem DM’den Superpeer’in kapanmasiyla ilgili ne hissettigimi sordu. Oncelikle herkese cok tesekkur ederim.

Superpeer icin ben ve ekibim cok caba harcadik. Mukemmel bir ekip ruhu olusturduk. Tamamen serverless bir yapida gelistirdigimiz, neredeyse hic down olmayan, 3000 kisinin ayni canli yayinda oldugu muthis bir urun ortaya cikarttik. Bir startup olmamiza ragmen sureclerimizi surekli iyilestirdik ve son senemizde gunde 4 gun calisma modeline gectik.

Benim ve esim icin inanilmaz yorucu ama bir o kadar da ogretici, hayat degistiren bir yolculuk oldu. Sadece girisimcilik yonunden degil kisisel yonden de bir cok sey katti bana. Cok inisli cikisli, her ani degisken ama her anindan muthis keyif aldigim bir yolculuktu.

9 ay once Skillshare’e exit ettigimizde Superpeer’in gelecegi icin cok heyecanliydim. Fakat kisa zamanda Skillshare’in oncelikleri degisti ve bugune geldigimizde kapanma karari duyuruldu. Bundan bir sene once bugunu dusunseydim sanirim uzulurdum ama bugun hic o sekilde dusunmuyorum. Belki de 9 aylik surec sonunda bugune geldigimiz icin boyle hissediyorum ama inaniyorum ki bu gayet yerinde ve guzel bir his benim icin.

Evet, Superpeer icin hayallerimiz cok daha yuksekti her startup kurucusunun oldugu gibi. Gunde yuzlerce canli yayin, onbinlerce abonelik olan en bilinir creator platform’lardan birini yapmakti hayalimiz. Elimizden gelenin en iyisini yaptik ve basarili bir sekilde exit ettik. Sonrasinda Skillshare ekibine dahil olarak orada da en iyi sekilde urun entegrasyonunu yaptik ve artik Superpeer misyonunu tamamlamisti. Is hayatinda gayet dogal karsilanmasi gereken kararlar, ki zaten son 9 aydir Superpeer bana ait olan bir urun degildi neticesinde.

Kendi kendime dusundugumde elimden gelenin en iyisini yaptigimi ve her anindan keyif aldigimi biliyorum. Surecte yanimda olan ve Superpeer’in buyumesi icin cok emek harcayan esim @didemacet ve co-founder’im @devrimyasar’a ve ekip arkadaslarima cok tesekkur ederim.

Superpeer muthis bir deneyimdi ama simdi yenilerine yelken aciyoruz, hazir olun :)”

Güncel İçerikler