Terminal
Terminal
Terminal
Terminal

Mastercard Lighthouse Türkiye Programı seçilen 6 startup ile başladı

Mastercard’ın Türkiye’de fintech ekosistemini desteklemek amacıyla başlattığı Lighthouse Türkiye Programı’na seçilen Assistbox, Crait AI, Masraff, Mono Payments, Sanction Scanner ve TransferChain, programın ilk açılış etkinliğinde Mastercard’ın partnerleri ile bir araya geldi.

Global ödeme teknolojileri şirketi Mastercard’ın geçtiğimiz ay Türkiye ayağını başlattığı Lighthouse Türkiye Programı, fintech ekosistemine değer katmak amacıyla seçilen altı startup’ı “Lighthouse Welcome Day” etkinliğinde Mastercard’ın partnerleriyle buluşturdu.

Mastercard Türkiye ve Azerbaycan Genel Müdürü Avşar Gürdal, Lighthouse Türkiye programıyla ilgili verdiği demeçte;

“Mastercard olarak, ekonomilerin yenilikçi fikir ve teknolojilerle gelişen dijital dönüşüm sürecinde girişimcilere destek vermekten büyük mutluluk duyuyoruz. Lighthouse programı, bu hedefe uyumlu bir inisiyatif olarak, Türkiye’de fintek ekosisteminin gelişimine katkı sağlamak üzere hayata geçirildi. İskandinav ve Baltık ülkelerinde başlayan bu programı Türkiye’ye kazandırarak, yenilikçi çözümler üreten startup’ların yanında yer almak oldukça heyecan verici. Mastercard’ın küresel ağını, uzmanlığını ve iş ortaklarını startup’larla buluştururken, dijital ekonomiye geçişte Türkiye’nin gösterdiği dinamizmi desteklemeye kararlıyız.” dedi.

Mastercard Kıdemli Başkan Yardımcısı Muin Öztop ise demecinde;

“Lighthouse programımız, globalde 1 milyar euroyu aşan yatırım ve sayısız iş birliği fırsatı yaratarak fintech ekosistemine değer katmaya devam ediyor. Türkiye’den seçilen bu 6 startup, Mastercard’ın geniş küresel ağı ve güçlü koçluk desteği ile iş modellerini geliştirirken yeni pazar fırsatlarına ulaşma imkanı bulacak. Bu programla Türkiye’deki girişimcilik ekosistemine katkı sağlamak ve yerel girişimlerin global pazarlara açılma yolculuklarına destek vermekten büyük heyecan duyuyoruz.”

Programda yer alan ve jüri değerlendirmesi sonucunda seçilen altı girişim, yenilikçi çözümleriyle fintech alanında değer yaratmaya odaklanıyor. Bu girişimler; güçlü iş modelleri, yüksek büyüme potansiyeli ve sektörel yenilikçilikleriyle öne çıkarak Mastercard’ın küresel mentor ağı ve sektörel uzmanlığından faydalanacak.

Lighthouse Türkiye programına seçilen girişimler:

Assistbox: Kuruluşların müşterilerine video tabanlı hizmet sunmalarını sağlayan çevrimiçi bir iletişim platformu olan Assistbox, müşteri kazanımı ve video çağrı merkezleri gibi alanlarda yenilikçi çözümler sunuyor.

Crait AI: Markalara özel yüksek dönüşüm sağlayan e-ticaret ve pazarlama görselleri oluşturan bir yapay zeka platformu olarak öne çıkan Crait AI, marka tarzına uygun görseller üreterek pazarlama performansını optimize ediyor ve mevcut pazarlama iletişimlerini analiz ederek önemli içgörüler sunuyor.

Masraff: Yapay zeka destekli harcama yönetim platformu olan Masraff, kurumsal harcama takibini dijitalleştirerek veri girişi, öngörü analitiği ve harcama politikalarına uyum gibi özelliklerle iş dünyasına katkı sağlıyor.

Mono Payments: Elektronik para kuruluşları,ödeme sağlayıcıları, startuplar, neo bankalar ve büyük işletmeler için küresel ödeme yönetimi çözümleri sunan Mono Payments, fintech ekosisteminde fark yaratmayı amaçlıyor.

Sanction Scanner: Kara para aklama ve dolandırıcılık önleme çözümleri sunan bir regtech şirketi olan Sanction Scanner, müşteri tarama ve işlem takibi gibi hizmetlerle finansal kuruluşların güvenlik ihtiyaçlarını karşılıyor.

TransferChain: Gizlilik odaklı dosya ve parola yönetim çözümleri sunan bir siber güvenlik şirketi olan TransferChain, veri ihlallerini ve yetkisiz erişimi önlemeye yönelik çözümler geliştiriyor.

2018 yılında İskandinav ve Baltık ülkelerinde başlayan Mastercard Lighthouse programı, bugüne kadar 220’den fazla girişimi mezun ederek, 300’den fazla iş birliği ve 1 milyar euroyu aşan yatırımın sağlanmasına katkıda bulundu. Mastercard, Türkiye’de de fintech ekosisteminin gelişimini destekleyerek girişimlerin büyümesini hızlandırmayı ve yenilikçi çözümler sunmalarını amaçlıyor.

Güncel İçerikler