Ortak Yatırımları önceliklendiren yeni VC fonu: INMerge VC Fund

INMerge VC Fonu, ortak yatırımlara ağırlık verip, daha çok yatırım turunun büyük kısmını taahhüt almış girişimlere yatırım yapacak. Özellikle yatırımların azaldığı bu dönemde Türkiye'deki girişimler için de bu önemli, çünkü fon Türkiye ekosistemine de yatırım yapmak istiyor.

Orta Asya bölgesinin en büyük inovasyon etkinliği INMerge İnovasyon Zirvesi bu sene 10-11 Ekim tarihlerinde Bakü, Azerbaycan’da gerçekleşti. Türkiye’den girişimlerin ve yatırımcıların da büyük ilgi gösterdiği etkinlikte, YouTube’un kurucusu Steve Chen, Starbucks kurucusu Zev Siegl, Harvard Business School Profesörlerinden Linda Hill, gibi startup ve inovasyon dünyasının önde gelen isimleri konuşmalar gerçekleştirdi. Etkinlik kapsamında düzenlenen 25 bin dolar ödüllü sunum yarışmasının kazananı Gürcistan merkezli Helio AI girişimi oldu.

INMerge Inovasyon Zirvesi’nin ilk gününde yeni kurulan INMerge VC fonunun imza töreni düzenlendi ve detayları basın ile paylaşıldı. Fonun yatırımcıları arasında PASHA Innovation, Azerbaycan İnovasyon ve Dijital Kalkınma Ajansı, Azerbaycan Yatırım Şirketi ve Trendyol Şirketler Grubu yer alıyor.

INMerge VC fonu Kafkaslar, Orta Asya, Doğu Avrupa ve Türkiye gibi gelişmekte olan ekosistemlerde yer alan erken aşama girişimlere yatırımlar yapmayı planlıyor. Aynı zamanda strateji olarak hali hazırda hedeflenen bölgelerde yer alan VC fonlarıyla iş birliğini ilk plana alan INMerge VC fonu, farklı VC fonları ile yapacakları ortak yatırımları önceliklendirip, kendisini bir matching fonu olarak konumlandırıyor.

Yeni duyurulan INMerge VC Fonu özellikle startup yatırımlarının azaldığı bu dönemde, yatırım turunu kapatmakta zorluk yaşayan girişimler için süreçleri hızlandırmayı hedefliyor. Bu hedef doğrultusunda fon bölgede aktif olarak yatırım yapan diğer VC fonları ile işbirliğini ve hali hazırda yatırım turunun büyük bölümünü diğer yatırımcılardan taahhüt almış olan girişimleri öncelenlendirecek.

PASHA Holding tarafından düzenlenen INMerge Inovasyon Zirvesinin amacı Azerbaycan’daki inovasyon ekosisteminin gelişimine katkıda bulunmak, startuplar ile yatırımcıları bir araya getirerek iş birliği fırsatı yaratmak ve fikir alışverişi için bir platform oluşturmaktır.

Güncel İçerikler