İki Türk girişimcinin ABD’de kurduğu Clean & Carry, 2 milyon dolar değerleme üzerinden yatırım aldı

Uzun yıllardır tanıdığımız iki değerli girişimci dostumuz, Gülay Mirzai ve Barış Adrin Mirzai’nin ABD'de kurduğu Clean & Carry, 2 milyon dolar değerleme üzerinden yatırım aldığını egirişim aracılığıyla duyurdu.

Amerika Birleşik Devletleri’nde iki Türk girişimci Gülay Mirzai ve Barış Adrin Mirzai’nin kurduğu Clean & Carry, çamaşır yıkama hizmetlerine teknoloji odaklı bir yaklaşım getirerek, Uber for Laundry modeliyle hızla büyüyor.

Girişim, bu iş modeliyle kısa süre içinde, Amerika’daki bazı melek yatırımcılardan 2 milyon dolar değerleme üzerinden yatırım aldı.

Biliyorsunuz ABD’de çamaşırhane mantığı yaygın durumda. Clean & Carry ise tam olarak çamaşırhaneler için dijital altyapı sağlarken, Uber Eats veya DoorDash gibi teslimat platformlarına benzer bir modelle önemli bir çözüm sunuyor.

Milyar dolarlık pazarda önemli bir çözüm: Clean & Carry

Clean & Carry, Amerikalı kullanıcılar için çamaşır yıkama ve teslimat sürecini tamamen dijitalleştirerek, bu günlük işi çok daha kolay ve pratik hale getiriyor. Amerikan yaşam tarzının temel ihtiyaçlarından biri olan zaman yönetimini en iyi şekilde optimize eden girişim, milyar dolarlık çamaşır yıkama pazarında büyük bir potansiyele sahip.

Clean & Carry, gig ekonomisiyle entegre bir sistem sunarak, bağımsız sürücüler aracılığıyla çamaşır toplama ve teslimat hizmeti sağlıyor. Bu model, çamaşırhanelere teknoloji ve teslimat altyapısı kurma gerekliliğini ortadan kaldırırken, onlara ek kazanç elde etme fırsatı sunuyor. Şirket onaylı çamaşırhaneler, yıllık 80.000 – 150.000 dolar arasında ek gelir elde etme potansiyeline sahip oluyor.

Kullanıcı dostu uygulama ve kişiselleştirilmiş hizmetler

Clean & Carry’nin mobil uygulaması, kullanıcılara kolay ve hızlı bir şekilde çamaşır toplama ve teslimat randevusu oluşturma imkânı sunuyor. Uygulama üzerinden kullanıcılar, hizmet tercihlerini detaylı bir şekilde kişiselleştirebiliyor. Örneğin, organik deterjan, hipoalerjenik ürünler ya da farklı yıkama, kurutma ve aski tercihleri gibi seçenekler sunularak, her müşteri kendi ihtiyaçlarına uygun hizmeti alabiliyor. Clean & Carry, kullanıcılarına maksimum konfor sunarak, zaman kazandıran bu deneyimi pratik hale getiriyor.

CarryClub üyelik modeli ile düzenli hizmet

Clean & Carry’nin sunduğu CarryClub üyelik modeli, haftalık hizmet alan kullanıcılar için büyük kolaylık sağlıyor. Aylık 9.95 dolar ücretle üyeler, ücretsiz teslimat ve cashback avantajlarının keyfini çıkarıyor.

Clean & Carry’nin aldığı siparişlerin %90’ı single-family (müstakil) evlerden geliyor, ancak geniş bir hedef kitlesi bulunuyor. Öğrenciler, emekliler, çalışan kesim, anneler, işletmeler ve oteller gibi çok çeşitli kullanıcı gruplarına hitap eden Clean & Carry, insanların çamaşır yıkama işini dışarıya vererek zamandan tasarruf etmelerini sağlıyor.

Çamaşırhaneler için sipariş yönetimi ve kontrol paneli

Clean & Carry, sadece kullanıcılar için değil, iş ortakları olan çamaşırhaneler için de kapsamlı bir çözüm sunuyor. Çamaşırhaneler, sipariş takibi ve order management süreçlerini tamamen dijital bir panel üzerinden yönetebiliyor. Bu sayede, siparişler ve teslimatlar sorunsuz bir şekilde organize edilerek, operasyonel süreçler kolaylaştırılıyor.

Hızla büyüyen Clean & Carry, yalnızca 10 ay gibi kısa bir süre içinde 1.500’den fazla siparişi başarıyla teslim etti. Şirketin hedefi, ABD’nin 38 büyük şehrinde hizmet sunmak ve kısa zamanda bu pazarda önemli bir oyuncu olmak. Milyar dolarlık çamaşır yıkama pazarında hızla büyüyen Clean & Carry, teknolojik altyapısı ve yenilikçi modeli ile sektörde fark yaratmaya devam ediyor.

Güncel İçerikler