Tech Istanbul ve Yandex Maps API, girişimciler için yeni fırsatlar sunacak

Mobilite alanında teknolojik çözüm üretecek girişimciler Tech Istanbul ve Yandex Maps API gücüyle Tech Istanbul Growth Programı’nın Mobilite dikeyinde desteklenecek.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin kuluçka merkezi Tech Istanbul, geliştirdiği yenilikçi girişimcilik programlarıyla teknoloji ekosistemine büyük katkı sağlamaya devam ediyor. Girişimlerin hızlı büyümesini ve ölçeklenebilir iş modelleri geliştirmesini destekleyen Tech Istanbul, bugüne kadar 415 girişime destek olarak, bu girişimlerin toplamda 22.4 milyon doları aşan yatırım elde etmesine yardımcı oldu.

  • Yandex Maps API, Tech Istanbul Growth 2024’ün mobilite dikeyinde ana partner oldu.

Tech Istanbul Growth, mobilite, çevre & enerji, mobil teknolojiler ve dijital dönüşüm gibi alanlarda İstanbul’un kentsel sorunlarına çözüm geliştiren girişimlere önemli fırsatlar sunuyor.

İBB, bağlı kuruluş ve iştirakleri ile ileri aşama girişimleri buluşturarak PoC (Proof of Concept) geliştirme olanağı sağlayan Tech Istanbul Growth, bu yıl “Mobilite” dikeyine Yandex Maps API’i dahil ettirdi.

Tech Istanbul Growth, “Mobilite” dikeyinde Yandex Maps API sahipleniciliği ile girişimcilere yeni fırsatlar sunacak. Bu iş birliği kapsamında, “Mobilite” dikeyinde teknolojik çözüm üreten ileri aşama girişimler artık Yandex Maps API ile PoC çalışmaları gerçekleştirebilecek. Yandex Maps API’nin temel ürünleri arasında web siteleri ve uygulamalar için veri açısından zengin etkileşimli haritalar, doğru coğrafi çözümler ve trafiği, hava tahminlerini ve diğer parametreleri hesaba katan navigasyon ve rota planlama araçları yer alıyor. Ürünlerini geliştirme ve test etme fırsatı yakalayacak olan girişimciler, Tech Istanbul’un sunduğu destek mekanizmaları sayesinde projelerini daha da ileri taşıma olanağı bulacaklar.

Son Başvuru tarihi 29 Eylül

Tech Istanbul, girişimcilik ekosistemine katkı sağlamaya ve yenilikçi projeleri desteklemeye devam ederken, İstanbul’un teknoloji ve girişimcilik dünyasında uluslararası bir merkez olma yolculuğunda büyük adımlar atıyor.

Başvuru: tech.istanbul

Güncel İçerikler