Eksim Pulse Girişim Hızlandırma Programı’nın 2. döneminden mezun olan girişimler

Enerji sektöründe inovatif çözümlere sahip girişimcilere destek sağlayan Eksim Pulse Girişim Hızlandırma Programı, ikinci mezunlarını verdi.

Enerji sektöründe yenilikçi çözümler geliştiren girişimcilere destek sağlayan Eksim Pulse Girişim Hızlandırma Programı, 2. dönemi başarıyla tamamlandı. Dicle Elektrik himayesinde EPDK’nın desteği ile hayata geçen program kapsamında desteklenen 10 girişim, Diyarbakır’da gerçekleşen ‘demo day’ etkinliğinde projelerini yatırımcılara sundu. Girişimler toplam 1.1 milyon liralık para ödülüne layık görüldü.

Enerji sektöründe inovatif çözümlere sahip girişimcilere destek sağlayan Eksim Pulse Girişim Hızlandırma Programı, ikinci mezunlarını verdi. Dicle Elektrik himayesinde, EPDK’nın desteğiyle hayata geçen programda başarılı olan 10 girişim, ‘demo day’ etkinliğinde projelerini katılımcılara aktardı. Dicle Üniversitesi Teknokent ve Kuluçka Merkezi temsilcileri, önde gelen VC’ler, melek yatırım ağları, kamu kurumu temsilcileri, akademisyenler ve girişimcilerin katılımıyla gerçekleşen Eksim Pulse Demo Day’de jüri değerlendirmelerinde ilk üçe giren Tayyar Robotik, AYLARA ve WORKYBE; sırasıyla 300 bin TL, 200 bin TL ve 100 bin TL’lik ödülün sahibi oldu.

Diyarbakır’da yer alan Dicle Elektrik Genel Müdürlüğü’nde düzenlenen demo day etkinliğinde yatırımcılar, enerji sektörüne yönelik girişimleri yakından tanıma imkânı buldu. Yeni ortaklıkların oluşmasına zemin hazırlayan etkinlikte girişimciler, proje ve ürünlerini yatırımcılar ile kurumsal firma temsilcilerine yüz yüze anlattı.

Eksim Pulse Girişim Hızlandırma Programı kapsamında girişimleri nasıl seçtiklerini aktaran Mutluhan Oruncak, “Girişimleri değerlendirirken problem ve çözüm önermesi, ürünün yenilikçiliği, uygulanabilirliği ve ticari potansiyeli ile girişimcinin yetkinliği gibi temel kriterleri dikkate aldık.” bilgisini verdi.

Eğitim ve danışmanlık desteği 3 ay sürdü

Eksim Pulse Girişim Hızlandırma Programı’na yapılan 100 başvurudan 28’i jüri karşısına çıkarken 10 girişim ‘demo day’e katılmaya hak kazandı. Seçilen ekiplerden oluşan toplam 117 katılımcı, yoğun bir eğitim dönemi geçirdi. Haziran ayında başlayarak 6’sı online ve 2’si yüz yüze olmak üzere 8 eğitim düzenlendi. 16 mentörle toplam 120 saatten fazla teknik ve dikey mentörlük görüşmesi gerçekleştirildi. 30’ar saatlik hukuk, yatırım ve finans danışmanlığı ağustos ayı sonuna kadar devam etti. Ayrıca tüm ekiplerle 20 farklı iş geliştirme görüşmesi yapıldı.

Eksim Pulse Demo Day’de projelerini sunan ekipler

WorkyBe: Ekipman ve enerji verimliliğini artırmak için yapay zeka tabanlı enerji ve varlık yönetimi altyapısı sağlayan bir sürdürülebilirlik platformudur.

Lumian Energy: IoT tabanlı, bağımsız bir platform olan Lumian Energy, enerji verilerini gerçek zamanlı toplar, enerji talep yönetimini optimize ederek enerji tasarrufu ile karbondan arındırma çözümleri sunar.

Ratio: Enerji depolama yönetimi için optimizasyon ve simülasyonu ürünleri geliştirir.

Rotorbit: Wisdom AI platformu ile endüstriyel süreçleri optimize eder, süreç takibi, kestirimci bakım ve kalite yönetimi gibi yeteneklerle operasyonel verimliliği artırır. Ayrıca karbon ayak izi hesaplama ve minimize etme kabiliyetleri sunar.

Aylara: AG şebekelerinde gerilim düşümü/artışı, harmonikler, dengesizlik ve reaktif güç tüketimi problemlerini çözen güç elektroniği tabanlı gerilim düzenleyici cihazları geliştirir, elektrik dağıtım şirketlerine yönelik çözümler sunar.

Torkman: Otonom trafo kablo hazırlama cihazı ile manuel kablo başlığı montaj süresini ve operatör hatalarını azaltarak verimliliği artırır.

Signalton Teknoloji: Akıllı şehir, endüstri/üretim, ulaşım, enerji ve çevre sektörlerinde dijital elektronik IoT algılayıcı sistemleri ve yapay zeka tabanlı ileri veri analiz yöntemleri sunarak uçtan uca dijital çözümler sağlar.

Tayyar Robotics: Enerji santrallerinin otonom insansız hava araçları ile izlenmesini sağlar.

Pincident ISG: Enerji sektörü için geliştirilmiş bir iş sağlığı ve güvenliği yönetim yazılımıdır.

TECHStudio: Elektrik enerjisinin verimli kullanımı için sahada elektronik donanımlarla izleme, veri toplama ve aktarma sağlar, böylece elektrik dağıtım şirketlerinin arıza müdahale hızını artırır.

Güncel İçerikler