Big Bang Londra Demo Day’de yer alacak 25 girişim

Big Bang Startup Challenge'ın ilk global sahnesi Big Bang Londra Demo Day'in hazırlık kampı başladı. Big Bang Londra Demo Day için yüzlerce girişim arasından seçilen 25 girişimin 15’i sahnede, 10’u networking alanında 60’ın üstünde fiziksel, 1000’in üzerinde de global yatırımcıyla bir araya gelecek.

Geçtiğimiz günlerde duyurduğu “Global Hublar” vizyonuyla İTÜ ARI Teknokent, 12 yıldır düzenlediği Türkiye’nin en büyük girişimcilik etkinliği olan Big Bang Startup Challenge’ı da bu yıl Türkiye sahnesine ek olarak Londra’da düzenleyecek.

2024 yılında teknoloji girişimcileri için yürüttüğü global çalışmalara bir yenisini ekleyen İTÜ ARI Teknokent’in Big Bang Londra Demo Day etkinliği, 26 Eylül’de Londra’da iş dünyasının merkezlerinden olan Canary Wharf bölgesindeki Level 39’da gerçekleştirilecek. Yüzlerce başvuru arasından seçilen 25 girişim, 20 Eylül’e kadar sürecek olan Demo Day Hazırlık Kampı’na başladı.

Kamp boyunca girişimler; İngiltere pazarından mentor, koç ve yatırımcılarla sunumlarını paylaşacak, yatırım ve pazara giriş stratejileri ile iş modellerini mükemmelleştirmek için yoğun bir süreçten geçecek.

Big Bang sahnesinin globaldeki ilk adresi Londra

İTÜ ARI Teknokent’in ilk global demo day’i olarak düzenlenecek etkinlik, “Türkiye’den İhracat” hedefiyle seçilen ve global yatırımcıların karşısına çıkmaya hazır 15 teknoloji girişimine sahnede, 10’una networking alanında ev sahipliği yapacak. Girişimler, etkinlikte 60’ı aşkın global yatırımcıyla fiziksel ortamda, 1000’den fazla global yatırımcıyla da online ortamda buluşacak. 250 bin pound ile 2 milyon pound aralığında yatırım arayan alanında öncü girişimlerin sahne alacağı Big Bang Londra Demo Day, girişimler için etkili ve etkin bir network sağlayacak. Etkinliğin açılışı T.C. Londra Büyükelçisi Sayın Osman Koray Ertaş’ın teşrifleriyle gerçekleşecek.

Demo Day Eğitim Kampı’na katılan 25 girişim

Archi’s Academy: Uygun maliyetli, ölçeklenebilir ve pratik teknoloji eğitimi sunarak yazılım geliştirme eğitimindeki boşluğu dolduruyor. Proje tabanlı eğitimleri, küresel mentorların desteğiyle gerçek dünya deneyimini simüle eder ve bu eğitim, eğlenceli ve ilgi çekici bir öğrenme deneyimi sunan, projelere dayalı bir yapay zekâ ve blok zinciri tabanlı oyunlaştırılmış öğrenme yönetim sistemi tarafından desteklenir. Ayrıca NFT sertifikasıyla birlikte pratik projeler de içerir.

Branchsight: Çok lokasyonlu markaların pazarlama ihtiyaçlarını karşılayan, farklı lokasyonlardaki dijital pazarlama çalışmalarını yönetmek ve optimize etmek için merkezi bir çözüm sunan bir dijital pazarlama platformudur.

Bulutklinik: Doktorların hastalarını takip etmeleri için klinik takip yazılımı ve hastaların doktorlarına ve sağlık hizmetlerine erişebilecekleri bir dijital sağlık platformu sunar. Ayrıca ekosistemi içinde dijital sigorta altyapı hizmetleri de sağlar.

Bunsar: Moda perakende sektöründeki zorlukları ele alan, çevrimiçi perakendeciler için yapay zeka destekli bir öneri API’si sunan bir teknoloji şirketidir. Çözümleri, kişiselleştirilmiş stil önerileri ve kıyafetlerin sanal görselleştirmelerini sağlayarak e-ticaret dönüşüm oranlarını artırır. Etkinliği ve ölçeklenebilirliği ile Türkiye’nin önde gelen moda markaları tarafından güvenilmektedir.

Büyütech: Yol güvenliğini artırma ihtiyacını ele alan ve otomotiv endüstrisi için Ön ve Arka ADAS Kameraları, 3D Geri Görüş Kameraları, Yan Ayna Kamera Sistemleri ve Sürücü İzleme Sistemleri gibi pasif algılama çözümleri geliştiren ve üreten bir teknoloji şirketidir. Şirket, disiplinler arası bir ekip ve IATF sertifikalı üretim tesislerini kullanarak Ar-Ge’den üretime kadar uçtan uca çözümler sunmaktadır.

Finlayer: Finansal hizmetler şirketlerinin mobil uygulama geliştirme süreçlerinde karşılaştıkları zorlukları ele alan bir teknoloji şirketidir. Şirket, kod yazmaya gerek kalmadan, tamamen özelleştirilebilir mobil uygulamaların sadece altı hafta içinde ve tipik maliyetin çok altında bir fiyatla oluşturulmasını sağlayan bir yapay zekâ aracı sunmaktadır.

Connected Destinations: Gezginlerin karşılaştığı bağlantı sorunlarını, güvenilir yüksek hızlı mobil hotspotlar, mobil bağlantı çözümleri ve diğer yenilikçi seyahat cihazları sunarak çözmektedir.

GreenFi: Sürdürülebilir finansman ve tedarik zinciri yönetimi ihtiyacını karşılamak için ESG (Çevresel, Sosyal ve Yönetişim) inceleme yazılımı sunan bir yazılım şirketidir. Platformları, ESG taramaları ve iş kararları için makine öğrenimi ve yapay zeka modellerinden güç alan öngörücü analizler kullanarak daha bilinçli ve sürdürülebilir iş uygulamaları sağlar.

Lumnion: Sigorta fiyatlaması üzerine GLM ve diğer algoritmalarla çalışan modelleme, davranışsal fiyatlama optimizasyon platformudur.

Lugath: İş akışını yöneten ve en uygun çevirmeni ve içeriği eşleştiren AI destekli akıllı hizmet sunan proaktif bir SaaS çeviri platformudur. Küçük ve orta ölçekli işletmelerden büyük şirketlere kadar, yeni ürünlerin veya web sayfalarının satış ve pazarlama materyalleri için metinler, sesler, resimler ve videolar gibi farklı içerik türlerinde kaliteli çeviri erişimi sağlar.

MYTH AI: Daha hızlı ve verimli tasarım süreçlerine olan ihtiyacı karşılayan bir tasarım teknoloji şirketidir. Yüzlerce benzersiz tasarımı sadece birkaç saniye içinde üretebilen Generative AI çözümleri sunarak tasarım sürecini %70 oranında hızlandırır ve organizasyonel kimliklere uygun tasarımlar sağlar.

NuManufacturing: Yüksek kaliteli NumBox sensör dizilerini birleştirerek AI destekli tahminsel bakım ve durum izleme teknolojileri geliştirmiştir. Bestekar 4.X adlı benzersiz çözüm, herhangi bir fabrikayı daha verimli, daha çevreci ve sürekli çalışan bir hale getirir.

Omnitive Technologies: Çevrimiçi ve çevrimdışı satışları, envanteri ve müşterileri tüm kanallarda en verimli şekilde bağlayan kapsamlı, esnek, bulut tabanlı bir Omnichannel Perakendecilik Platformu’dur (ORP).

One New One: İşe alımı hem adaylar hem de işverenler için devrim niteliğinde dönüştüren, yapay zekâ destekli “Akıllı Aday Havuzu”, “Akıllı Eşleme”, “Akıllı Mülakat”, “Akıllı Test Sınav Otomasyonu” ve “Akıllı Teklif” modülleriyle donatılmış bir platformudur.

Pardon AI: Müşteri deneyimini geliştirme zorluğunu ele alan bir yapay zekâ teknolojisi şirketidir. Şirket, hizmet sektöründeki işletmeler ve son kullanıcılar için stratejik pazarlama önerileri ve kişiselleştirilmiş çözümler sunan yapay zekâ tabanlı algoritmalar sağlar.

Porima: 3D yazıcı tüketim malzemeleri için yüksek kaliteli ve çeşitli çözümler sağlama ihtiyacını karşılamak amacıyla, üç boyutlu baskı endüstrisindeki çeşitli malzeme taleplerini karşılayan polimer bazlı çözümler geliştirir. Şirket, ürün geliştirmeyi 3D yazıcıların artan kullanımına ayak uyduracak şekilde sağlar.

RePG: Enerji verimsizliği sorununu ele alarak, atık ısı ve diğer enerji kaynaklarını elektrik, ısıtma veya soğutmaya dönüştüren ölçeklenebilir, modüler ve emisyonsuz sistemler sunan bir yenilenebilir enerji şirketidir. Şirket, sanayi, ofis ve konut uygulamaları için enerji üretimine yenilikçi bir yaklaşım getirir.

RideNear: Kentsel ulaşımda yaşanan parçalanmayı gidermek için birden fazla taksi ve yolculuk paylaşım hizmetini tek bir uygulamada birleştiren bir mobilite platformudur. Kullanıcıları Uber, Gett ve Bolt gibi küresel markalarla birlikte yerel hizmetlere de sorunsuz bir şekilde bağlar, böylece kentsel mobiliteyi yeniden şekillendirir.

RumiTech: Sürdürülebilir off-grid enerji ihtiyacını karşılamak için rüzgâr ve güneş kaynaklarından enerji üreten ve depolayan hibrit sistemler sunan bir enerji çözümleri şirketidir. Ürünleri, direklerde bulunan IoT cihazları için tasarlanmış olup, maliyet etkin, off-grid enerji çözümleri sunar. Kolay kurulum ve işletim özellikleri ile akıllı şehirler, afet yönetimi ve daha birçok alanda uygulama sağlar.

Syntonym: Veri gizliliği endişelerini ele alarak, görüntüler ve videolar için Gen AI destekli kayıpsız anonimleştirme çözümleri sunan bir teknoloji şirketidir. Şirket, veri uyumluluğu, güvenlik, etik kullanım ve kişisel gizliliğin korunmasını sağlamak amacıyla gerçek zamanlı yüz ve plaka anonimleştirme sunar.

Tumurly: Akıllı güneş sistemleri, rüzgâr türbinleri, uzaktan izleme sistemleri alanına ürün geliştiren bir teknoloji firmasıdır.

TV Ekstra: İleri teknolojisi ve sektör lideri çözümleri aracılığıyla reklam verenlere uygun maliyetli bir şekilde TV reklamcılığının geleceğine erişim imkânı ve hizmetler sunan teknoloji şirketidir.

Uniqgene: Kişiselleştirilmiş sağlık bilgilerine duyulan ihtiyacı karşılamak için spor ve sağlıklı yaşamlar için genetik eğilim testleri sunan bir biyoteknoloji şirketidir. Özellikle sporcular ve çocuklar için tasarlanan kapsamlı testleri, refahı artırmak için uygulanabilir öneriler sağlar. Türkiye ve Birleşik Krallık’ta faaliyet gösteren şirket, Avrupa genelinde genişlemeyi planlamaktadır.

Vivoo: Kişiselleştirilmiş sağlık bilgilerine sınırlı erişim sorununu ele alarak bireyler için gelişmiş evde idrar testleri sunan bir sağlık testi şirketidir. Kullanıcıları, pratik ve doğru bir çözüm ile sağlıklarına dair uygulanabilir bilgilerle güçlendirir.

WeartechClub: İnovatif kumaşlara entegre sensör teknolojisi ile kullanıcıların sağlık verilerini, kas ve sinir hareketlerini ve karbon ayak izini gözlemleyen ve gerektiğinde uyaran, mobil uygulamaya entegre akıllı spor kıyafetleri üretmektedir.

Güncel İçerikler