Startup’lara yönelik stratejik yatırım odaklı yeni şirket: Pars Venture Studio

Sabrican Zaim ve Kutay Yalınkılınç tarafından kurulan Pars Venture Studio, girişimlere rehberlik etmek için yeni bir model deneyecek.

Sabrican Zaim ve Kutay Yalınkılınç tarafından kurulan Pars Venture Studio, girişimcilik ekosistemine yenilikçi bir bakış açısı kazandırmayı amaçlayan dinamik bir ortak olarak startuplara büyüme yolculuklarında eşlik etmek üzere sahneye çıkıyor.

Pars, erken aşama girişimlerle yakın bir iş birliği içinde çalışarak, onların gerçek anlamda büyüme potansiyellerine ulaşmalarını sağlayacak. Finansal desteğin yanı sıra, güçlü ekipler kurmalarına, stratejik kararlar almalarına ve zorlu büyüme süreçlerini aşmalarına yardımcı olması planlanıyor. Sadece yatırıma değil, uzun vadeli başarıya da odaklanıldığını dile getiren Pars Venture Studio ekibi, girişimlere sadece sermaye sağlayan bir yatırımcı değil, aynı zamanda “ortak kurucu” gibi işlev görerek onlarla birlikte derinlemesine çalışan bir yapıya sahip olmak istiyor.

Bu sayede, erken aşama girişimler sadece fonla değil, aynı zamanda sektör deneyimi ve stratejik rehberlikle de donatılıyor. Amacı sadece Türkiye’de değil, uluslararası arenada da etkili olan girişimler yaratmak olan Pars, girişimlerin sadece sermaye değil, aynı zamanda güçlü rehberlik ve doğru strateji ihtiyacına da yanıt veriyor.

Pars’ın kurucu ortaklarından Sabrican Zaim, Pars ve gelecek hedefleriyle ilgili egirişim’e verdiği özel demeçte;

“Pars’ı her ne kadar venture studio diye tanımlasak da Pars Venture Studio kalıbından çok daha fazlasını ifade ediyor. Tek başına dikey bağımsız yatırımlar yapan, kendi iç girişimlerini çıkartan ve farklı sektörlerde bulunan startuplar ile fintek özelinde spin-offları çıkarmayı hedefleyen bir yapı oluşturduk. Aslında girişimcilik kasımızı kaybetmeden, yatırımcı olabileceğimiz bir model diyebiliriz. 2024 yılının ilk 6 ayında Türkiye’de fintek yatırımlarında rekor seviyeye ulaşıldı. Biz bunu daha yolun başı olarak yorumluyoruz. Türkiye’de birçok fintek fikri sermaye eksikliği nedeniyle ya Türkiye’ye hapsoluyor ve globalleşme yolculuğuna başlayamıyor ya da Türkiye içerisinde de işlemlere başlama noktasında zorlanıyor. Türkiye’nin herhangi bir yerinde Teknopark’ta bulunan x yazılımı değer üretmiyor gibi görünse de Macaristanlı bir şirket için çok değerli olabiliyor. Biz deneyimimiz ve yatırım desteğimiz ile tam olarak bu noktalarda oyuna dahil oluyoruz.”

Pars’ın kurucu ortaklarından Kutay Yalınkılınç ise Pars ile ilgili olarak ise demecinde;

“Pars, yakın gelecekte birçok girişime aktif destek sunmayı hedefliyor. Özellikle teknoloji, finans ve dijital dönüşüm alanlarında yenilikçi projelere odaklanacak olan Pars, sadece yatırımcı değil, aynı zamanda güçlü bir stratejik ortak olmayı amaçlıyor. Pars’ın ekibi, girişimcilik dünyasında deneyimli ve vizyon sahibi profesyonellerden oluşuyor. Bu güçlü kadro, Pars’ın girişimlere sunduğu değerin temelini oluşturuyor. Girişimciler ve yatırımcılar için yeni bir fırsat kapısı olan Pars, geleceğin başarılı girişimlerini inşa etmek ve başarı hikayeleri yazmak için hazır. Şu an Pars’ın yatırımcı veya geliştirici olarak dahil olduğu Fintek hızlandırma programı Fintech Factory, Sadakat ve Cüzdan çözümleri sunan Fely, Uluslararası para transferi alt yapısı Money Industries’in yanına biri medya biri lojistik dikeyinde olmak üzere iki yeni yatırımımızı da gelecek ay ekleyeceğiz. Sektörde çalışan iyi iş geliştirme, cross marketing kasına sahip birçok kişiyi de yakın zamanda ekibimize katıp onlara sağladığımız ortam ile kendi startuplarını kurmalarını amaçlıyoruz.”

Geçtiğimiz günlerde yaptığı özel lansmanla birlikte faaliyetlerine resmen başlayan Pars, yakın gelecekte birçok girişime aktif destek sunmayı hedefliyor. Özellikle teknoloji, finans ve dijital dönüşüm alanlarında yenilikçi projelere odaklanacak olan Pars, sadece yatırımcı değil, aynı zamanda güçlü bir stratejik ortak olmayı amaçlıyor. Girişimciler ve yatırımcılar için yeni bir fırsat kapısı olan Pars, geleceğin başarılı girişimlerini inşa etmek ve başarı hikayeleri yazmak için hazır.

Güncel İçerikler