Türk oyun şirketi Cypher Games, 10 milyon dolar yatırım aldı

Türk oyun şirketi  Cypher Games, Raine Group liderliğinde gerçekleşen tohum yatırım turunda 10 milyon dolar yatırım aldı.

Yatırım turuna ayrıca; Play Ventures, 500 Emerging Europe, Candy Crush’ın yapımcısı King’in kurucusu Riccardo Zacconi, Activision Blizzard’ın eski yönetim kurulu başkan yardımcısı ve King’in eski yönetim kurulu başkanı Humam Sakhnini, Tripledot Studios kurucusu Akın Babayiğit ve Light & Wonder eski CEO’su Barry Cottle da katıldı.

Cypher Games, aldığı bu yatırımı, ekiplerini iki katına çıkarmak ve 2025’in ilk yarısında gerçekleştirecekleri ilk match-3 türü oyunun global lansmanına hazırlık için kullanmayı planlıyor. Cypher Games kurucu ortağı ve CEO’su Anıl Şimşek, “Son iki yıldır doğru ürünü tanımlamaya ve en iyi şekilde geliştirmeye odaklandık. Şimdi bu yatırım ile global pazara çıkışımızı hızlandıracağız.” dedi.

Şimşek ayrıca mobil oyun endüstrisinin büyüme potansiyeline çok güvendiklerinin altını çizdi.

“Kullanıcı beklentilerinin, teknolojinin gelişimi ve buna bağlı adaptasyonla her geçen gün değiştiğine ve bu nedenle sektörün daha fazla oyuna yer açacağına inanıyoruz. Kullanıcılar artık yalnızca hareketli, parlak ve eğlenceli dünyalar değil, aynı zamanda diğer kullanıcılarla etkileşim içinde olmayı da talep ediyorlar. Doğru fikirler en iyi şekilde hayata geçirildiğinde, başarının kaçınılmaz olduğuna inanıyoruz.”

Anıl Şimşek, oyunlarının üretim süreçleri hakkında, “Disney’in animasyon stüdyosu Pixar’ı örnek alıyoruz. Ortamların canlılığına ve oyuncuların bu ortamlardaki karakterlerle kurdukları duygusal bağa büyük önem veriyoruz. Ana hedefimiz, oyuncuların 5-10 yıl boyunca keyifle oynayabileceği mobil oyunlar üretmek. Bu doğrultuda, gelecekteki oyuncu beklentilerini öngörerek, daha yüksek bir üretim kalitesi standardı belirlemeye çalışıyoruz.” dedi.

Raine Group kurucu ortağı John Salter, “Cypher’ın son derece yetenekli ekibiyle bu büyüme sürecinde yanlarında olmaktan büyük heyecan duyuyoruz. Oyun endüstrisindeki deneyimimizi ve global networkümüzü kullanarak, yeni ürünlerinin interaktif eğlence dünyasında devrim yaratmasına destek olmayı sabırsızlıkla bekliyoruz.” diye konuştu.

Cypher yatırımcısı ve Tripledot’un kurucu ortağı Akin Babayigit ise, “Anıl ve Cypher ekibinin şu ana kadar başardıklarıyla inanılmaz gurur duyuyorum. Cypher’ın üretimde mükemmel kaliteye olan tutkusu ve masadaki güçlü yatırımcı grubuyla birlikte yelken açtığı bu yeni fırsatlar için çok heyecanlıyım. ” dedi.

Raine Group, teknoloji ve medya alanlarında global yatırımlar yapan bir yatırım bankası olup, dünya çapında ofisleri bulunan ve sektörde güçlü bir oyuncu olarak biliniyor.

The Raine Group, teknoloji ve medya alanlarında global çapta yatırım ve danışmanlık hizmetleri sunan bir küresel yatırım bankası ve yatırım fonudur. 2009 yılında kurulan Raine, TMT sektöründe en büyük ve yenilikçi projelerde yatırımlar yapmış ve danışmanlık hizmeti vermiştir. Merkezi New York’ta bulunan Raine’in, San Francisco, Los Angeles, Londra, Paris, Mumbai, Şanghay, Hong Kong ve Singapur’da ofisleri bulunmaktadır.

Güncel İçerikler