Eren Bali, Udemy’e CTO olarak geri döndü

Udemy'nin kurucusu olarak yakında tanıdığımız efsanevi girişimci Eren Bali, yeni girişimine odaklanmak için uzun yıllar verdiği aradan sonra Udemy'nin ekibine CTO olarak geri döndü. Bugün Udemy için bir milat!

2010 yılında kurulan Udemy ile yakından tanıdığımız ve globalde önemli bir konuma sahip olan Türk girişimci Eren Bali, Udemy’e bu sefer CTO olarak geri döndü.

Bali, uzun yıllar Udemy’i yönettikten sonra Ekim 2015’te Carbon Health adında bir sağlık teknolojilerine odaklanan yeni şirket kurmuştu ve odağını tamamen buna ayırdı. Pandemi döneminde de bu şirket oldukça büyük bir çıkış yaklaladı. Kuruluşundan bu yana da Carbon Health, toplamda 500 milyon dolara yakın yatırım aldı.

Eren, Udemy’de ürün stratejisini geliştirmek, yapay zeka ile öğrenmenin evrimine liderlik etmek ve mevcut tüm müşterilerine sürekli yenilik ve değer sunmak için Udemy’nin Baş Ürün Sorumlusu Prasad Raje ile yakın bir şekilde çalışacakmış.

Muhtemelen Udemy yönetimi, Bali’nin şirketten ayrılışından belli bir süre sonra, hızla değişen teknolojilere uyum sağlayamadı ve istediği sonuçları elde edemedi. Çünkü şirketin resmi açıklamasına bakarsak bir cümle dikkatimizi çekiyor.

“yapay zeka ile öğrenmenin evrimine liderlik etmek”

Bu ne demek oluyor? Bizim yorumumuzca, yapay zekanın artık günümüzde eğitim teknolojileri alanını da derinden etkilediğini biliyoruz. Udemy bu süreçte istediklerini elde edemeyince, yeni teknolojilere adapte olamayınca, fikrin ilk vizyoner sahibine yani Eren’e gitti. Sonunda da bir şekilde anlaştılar.

Açıkçası Eren’in şirkete yeniden dönmesini sağlayan motivasyon neydi, onu da merak etmedik değil.

Ayrıca Eren’in zaten şirketin hissedarlarından biri olduğunu biliyorduk ama şirket içi yönetimde yoktu, yeni girişimine tamamen odaklanmıştı. Bu haber gerçekten bir come back hikayesi oldu. Bu gelişmeyle birlikte, önümüzdeki dönemlerde uzun zamandır pek büyük haberler alamadığımız Udemy için bugün bir milat noktası oldu.

Udemy’nin resmi açıklaması:

Güncel İçerikler