Girişimcilik Dünya Kupası’nın Türkiye finalini kazanan Laska, globalde ülkemizi temsil edecek

Girişimcilik Dünya Kupası Türkiye Finali, geleceğin parlak girişimcilerini bir kez daha bir araya getirdi. Global Girişimcilik Network’ü (GEN) ve Monsha'at iş birliğiyle düzenlenen bu global etkinlik, Türkiye'deki girişimcilik ekosistemine ivme kazandırmayı amaçlıyor.

Global Girişimcilik Network‘ü (GEN) ve Monsha’at iş birliğiyle düzenlenen, 300’den fazla başvurunun değerlendirildiği Girişimcilik Dünya Kupası’nda finale kalan 8 girişimci, yenilikçi fikirlerini ve sürdürülebilir çözümlerini jüri karşısında sundu.

Türkiye’nin dört bir yanından gelen bu girişimciler, hem global arenada ülkemizi temsil etme fırsatı hem de 300 bin TL’lik ödül için kıyasıya yarıştı.

Yarışmanın galibi Laska, atık lastikleri çevre dostu yöntemlerle geri dönüştürerek ekonomiye kazandıran yüksek teknoloji çözümüyle öne çıktı. Laska, 300.000 TL’lik büyük ödülün yanı sıra Riyad’da düzenlenecek Global Final’e katılma hakkı ve bir yıl ücretsiz Kolektif House üyeliği kazandı.

İkincilik ödülünü ise tarımı daha sürdürülebilir ve izlenebilir kılmak için yapay zeka tabanlı çözümler geliştiren Move On ekibi aldı. Move On, bir yıl ücretsiz Kolektif House üyeliği ve EWC’nin global etabında son 250’ye kalma hakkı elde etti.

Girişimcilik Dünya Kupası, girişimcilere fikir aşamasından büyüme aşamasına kadar her seviyede destek sunan global bir platform. Yatırımcı sunumları, online eğitimler, mentorluk ve para ödülleri gibi imkanlarla girişimcilerin hayallerini gerçekleştirmelerine yardımcı oluyor.

GEN Türkiye, Habitat Derneği çatısı altında faaliyet göstererek girişimciliği teşvik etmek ve Türkiye ekonomisine katkı sağlamak için çalışıyor. Son olarak Habitat Derneği ise 1997 yılından bu yana sürdürülebilir kalkınma alanında faaliyet gösteren bir sivil toplum kuruluşudur.

Gençlerin, toplumun dezavantajlı kesimlerinin ve girişimcilerin güçlenmesine odaklanan Habitat, Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları’nın gerçekleştirilmesine katkıda bulunuyor.

Güncel İçerikler