İşletmelere altyapı hizmeti sunan Ultegra, Yavuz Altun’dan yatırım aldı

Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı’nın Girişimci Geliştirme Programı kapsamında düzenlediği Girişimci Sahnesi’nde “Ultra Hızlı Dijital Ticaretin Yeni Adı” sloganıyla sunum yapan Ultegra, 4 dakikada yatırım aldı.

Dijital ticaret sektörüne “Ultra Hızlı Dijital Ticaretin Yeni Adı” sloganıyla giren yerli girişim Ultegra, Happy Center CEO’su Yavuz Altun‘dan Girişimci Sahnesi’ndeki 4 dakikalık sunumunun ardından yatırım aldı.

İşletmelerin ticarete yönelik A’dan Z’ye tüm ihtiyaçlarını tek bir yazılımda sunan Ultegra, e-ticaret altyapısından, pazaryeri entegrasyonuna, sipariş/stok yönetim sistemlerinden, merkezi envanter yönetimine, ödeme altyapısından, e-fatura sistemine, ticarete dair tüm süreçleri kapsayan bileşenleri bünyesinde bulundurarak, işletmelerin karşılaştığı problemlere sonuç odaklı çözümler sağlıyor.

Bu neden önemli?

Editör Not: Girişimcilerin yatırımcılara karşı yaptığı sunumlarda ilk izlenim, aslında bu da bu noktada, sunumların çok net ve anlaşılır olması, girişimcilerin yatırım almasını kolaylaştırıyor. Problem ve çözümü çok net anlatırsanız, nasıl gelir elde edeceğinizi iyi sunarsanız, bazen o sahnelerde çok hızlı sonuç alırsınız.

Yatırımı yapan, girişimcilik ekosisteminin de yakından tanıdığı “Katlamalı Büyüme Stratejisi” isimli kitabı Türkçe ve İngilizce olarak yayınlanan Happy Center’ın CEO’su Yavuz Altun. Altun, şirketin sunumunun ardından Ultegra’ya 7 haneli bir yatırım yapma kararı aldı. Taraflar yatırım tutarının gizli kalması konusunda anlaştı. Kısacası, en az 1 milyon TL yatırım aldığını biliyoruz.

Sektörü iyi bilen ekip tarafından kuruldu

2019 yılında Osman Okan, Ömer Faruk Akaryıldız ve Duygu Erim tarafından kurulan girişim, kurucularının e-ticaret alanındaki birinci el tecrübelerinden yola çıkarak hem sektörün hem de Türkiye’nin gerçeklikleri değerlendirilerek oluşturuldu.

Dijital ticaret için ihtiyaç duydukları bileşenleri farklı firmalardan almak durumunda kalan işletme sahipleri, bir yandan problem yaşadıklarında sorunun kaynağına ulaşmakta güçlük çekerken bir yandan da yüksek maliyetlere katlanmak zorunda kalıyorlar. Ultegra, “tek muhatap” mottosuyla hızlı, güvenli ve sorunsuz dijital ticaret deneyimini garanti ederken, üçüncü partilerden oluşan ek masrafları tamamen ortadan kaldırıyor. Ayrıca Ultegra sayesinde, optimize ve otomatize edilen süreçler yüzde 50’ye varan iş verimliliği sağlıyor.

Güncel İçerikler