Yerli teknoloji şirketi Trio Mobil, 26.5 milyon dolar yatırım aldı

İş güvenliği ve verimliliği için yapay zeka ve IoT çözümleri sunan ve birçok Fortune 500 şirketine hizmet veren Trio Mobil, Amerika merkezli NewSpring Growth liderliğinde 26,5 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu. Trio Mobil aldığı bu yatırımla global ayak izini büyüterek sektördeki liderliğini güçlendirmeyi hedefliyor.

Üretim ve depolama işletmeleri için yapay zekâ ve IoT destekli iş güvenliği ve verimlilik çözümlerini sunan Trio Mobil, Amerika merkezli yatırım firması NewSpring’in büyüme fonu NewSpring Growth liderliğinde 26,5 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu.

Mevcut yatırımcıları 212 ve TIBAS Ventures da bu yatırım turuna katıldı. Dünya çapında iş yerinde güvenlik ve verimlilik alanında devrim yaratmayı hedefleyen Trio Mobil, bu yatırımı ve yenilikçi çözümlerini kullanarak yapay zekâ ve IoT teknolojilerindeki liderliğini daha da güçlendirecek. Yeni finansman ile global etkisini artırmayı hedefleyen Trio Mobil, küresel müşterilerine global pazarda daha güçlü destek sağlama, büyüme stratejilerini ivmelendirme ve ABD ile uluslararası pazarlardaki faaliyetlerini genişletme fırsatı bulacak.

Sürekli inovasyon vizyonuyla endüstriyel operasyonlarda iş güvenliğini artıracak en yeni teknolojileri üreten Trio Mobil; fabrika ve depoların yanı sıra lojistik operasyonlarda da iş güvenliği ve verimlilik ihtiyaçlarını karşılayan entegre bir platform sunuyor. Yerli Ar-Ge ve üretim olanaklarına sahip olan Trio Mobil, 250’den fazla çalışanı ile 65 ülkede ve 5 kıtada faaliyet gösterirken; Coca-Cola, Unilever, Beko, PepsiCo, Mercedes-Benz, Ford ve B/S/H‘ın da aralarında bulunduğu çok uluslu markalara hizmet veriyor. Güvenilir çözümleriyle lider markaların 1 milyondan fazla çalışanını koruyan Trio Mobil, dünya genelinde endüstriyel operasyonlarda ve araç filolarında iş güvenliği standartlarını yükseltiyor.

İş Güvenliğinde Yeni Dönem: Trio Mobil’den Yenilikçi Teknolojiler

Uluslararası Çalışma Örgütü (İLO) verilerine göre, dünya genelinde her yıl yaklaşık 3 milyon kişi iş kazaları ve hastalıkları nedeniyle yaşamını yitiriyor, 400 milyon kişi ise iş kaynaklı ölümcül olmayan yaralanmalarla karşı karşıya kalıyor. Bu veriler, çalışma ortamlarındaki riskleri azaltmak ve daha güvenli çalışma ortamları sağlamak için Trio Mobil’in sağladığı yenilikçi çözümlerin kritik önemini gösteriyor.

Trio Mobil, fabrika ve tesislerde son teknoloji yapay zeka ve IoT çözümleri ile öne çıkmaktadır. Şirket, gerçek zamanlı AI kameraları ve çalışanlar için giyilebilir cihazlar dahil olmak üzere, uçtan uca kapsamlı çözümler sunarak endüstrilerde hem operasyonel verimliliği hem de çalışan güvenliğini artırmaktadır. Trio Mobil’in öncelikli hedefi, sıfır kaza ile maksimum güvenlik sağlayarak operasyonlarda güvenli çalışma ortamları oluşturmaktır. Bu strateji, tüm sektörlerde çalışanların sağlığını korumayı ve iş kazalarını minimize etmeyi amaçlamaktadır.

Nevzat Ataklı: “Bu finansman Trio Mobil için dönüm noktası niteliğinde”

Trio Mobil CEO’su ve Kurucu Ortağı Nevzat Ataklı, konuya ilişkin yaptığı değerlendirmede şunları söyledi: “Bu yatırım, Trio Mobil için dönüm noktası niteliğinde. Yapay zekâ ve IoT çözümlerimizin iş güvenliğini ve operasyonel verimliliği nasıl dönüştürebileceğinin altını çiziyor. Bu finansmanla birlikte, inovasyonlarımızı daha da ileriye taşıma ve küresel operasyonlarda müşterilerimize üst düzey destek sunma konusunda büyük bir heyecan içerisindeyiz. Misyonumuz, her çalışanın her gün evine güvenle dönmesini sağlamak. Bu finansman da bu vizyonu geniş çapta hayata geçirme yolunda bizi bir adım ileri taşıyacak.”

Hart Callahan: “İnovatif yaklaşımları yatırım stratejimizle uyum içinde”

NewSpring ortağı Hart Callahan da Trio Mobil’in yeni yatırımı hakkında şunları söyledi: “Trio Mobil’in öncü yapay zekâ ve IoT teknolojileri, farklı endüstrilerde benzersiz bir koruma sunarak kapsamlı bir güvenlik sağlıyor. Bu inovatif yaklaşım, NewSpring Growth’un vizyoner kuruculara ve girişimcilere destek olma misyonuyla tam bir uyum içindedir. Trio Mobil, sektöründe çığır açan yenilikler yapma ve sürekli ilerleme gösterme potansiyeline sahiptir. Küresel etkisini genişletirken ve iş güvenliği ile verimlilik alanında devrim yaratırken bu dinamik ekiple iş birliği yapacak olmaktan büyük bir heyecan duyuyoruz.”

Numan Numan: “Trio Mobil’in ilk VC destekçisi olarak ilk günden itibaren yanındayız”

212’nin Ortağı Numan Numan ise şu değerlendirmede bulundu: “Trio Mobil’in ilk VC destekçisi olarak ilk günlerinden itibaren, gelecek vaat eden bir girişimden sektör öncüsü konumuna yükseliş sürecinde kendilerine yol arkadaşlığı etmekten gurur duyuyoruz. En son teknolojileri ve vizyoner ekipleri sadece iş güvenliği pazarına girmekle kalmıyor, aynı zamanda dünya çapında IoT endüstrilerinin geleceğini yeniden tanımlayarak global bir devrim yaratmaya hazırlanıyor. Bu olağanüstü yolculuğun bir sonraki aşamasına NewSpring ile birlikte adım atmaktan mutluluk duyuyoruz.”

Güncel İçerikler