Melek yatırımcı ağı ŞirketOrtağım, 50 milyon TL değerleme üzerinden yatırım aldı

Ülkemizdeki girişimcilik ekosisteminin en köklü markalarından biri olan ŞirketOrtağım Melek Yatırımcı Ağı, bugüne kadar 27 girişime toplam 6 milyon dolar yatırım yaptı. Bu kez yatırım alma sırası ŞirketOrtağım'a geldi ve 50 Milyon TL Değerleme üzerinden yatırım alarak Doruk Özcan’ı ortakları arasına dahil etti.

Ülkemizde melek yatırımcılık ekosisteminin gelişmesinde önemli katkıları olan melek yatırımcı ağı ŞirketOrtağım‘a 50 milyon TL değerleme üzerinden yatırım yapan BKY lisanslı Doruk Özcan, şirketin yeni ortağı oldu.

2014 yılının Eylül ayında kurulan ŞirketOrtağım, T.C. Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından Akreditasyonu yapılan ilk melek ağlarından biridir.

80’den fazla Melek Yatırımcı Üyesi bulunan ŞirketOrtağım Ağı, rehberlik ettiği Girişimciler ile Melek Yatırımcı Üyelerini düzenli olarak bir araya getirmektedir. Bu yolla yatırımcılar; girişimlere ortak yatırım yaparak sermaye, bilgi birikimi ve tecrübelerini aktarmaktadır.

Bu sene 10’ ncu yılını kutlayan ŞirketOrtağım, bu süre zarfında 10 binden fazla potansiyeli yüksek girişimi ön değerlendirmeden geçirmiş ve bunlar arasından 250 girişimin yatırımcı Üyelere sunum yapmasına imkan sağlamıştır.

ŞirketOrtağım Melek Yatırımcı Ağı, sektör farkı gözetmeksizin BKS (Bireysel Katılım Sermayesi) yönetmeliği kapsamına giren potansiyeli yüksek girişimleri değerlendirmeye almakta olup, özellikle sağlık, eğitim, tarım, finansal teknolojilerin yanı sıra üretim, donanım ve ihracata dönük girişimlere odaklanmaktadır. ŞirketOrtağım Ağının girişim başına yatırımları son dönemde 100 bin dolar ile 250 bin dolar arasında değişkenlik göstermektedir.

Ağ olarak mevzuat kapsamında yatırımcıların yaptıkları yatırımlarda vergi teşvikinden faydalanabilmeleri amacıyla Melek Yatırımcı Lisans başvurusu hizmeti de sunulmaktadır.

ŞirketOrtağım‘ın temel hedefi girişimcilik ekosistemini güçlendirerek ülkemize, girişimlere ve de kendi üyelerine katkı sağlamaktır. Bu kapsamda ŞirketOrtağım hem girişimlerin daha fazla sermayeye erişimine hem de Yatırımcı üyelerinin daha fazla girişime katkıda bulunmalarına aracı olarak sağladığı finansal destekle ekonomik büyümeye de katkı sunmayı sürdürecektir.

Güncel İçerikler