Akbank, kendi çalışanlarının kurduğu Metriqus’a 400 bin dolar yatırım yaptı

Akbank+ programının ikinci dönemini başarıyla tamamlayan Akbank, oyun stüdyolarına yönelik yapay zeka tabanlı analitik platform çözümü sunan Metriqus’a 400 bin dolar yatırım yaptı. Bu yatırımla birlikte, Akbank'ın çalışanlarının girişimcilik projelerine yaptığı toplam yatırım miktarı 1 milyon 400 bin dolara ulaştı.

Akbank, inovasyon merkezi Akbank LAB bünyesinde yürüttüğü Akbank+ programı ile kendi girişimlerini kurmak isteyen çalışanlarını desteklemeye devam ediyor.

Programın ikinci döneminde oyun stüdyolarının pazarlama faaliyetlerinde veri odaklı kararlar almasını sağlayan Metriqus girişimine 400 bin dolar yatırım yapıldı. İlk dönemde atık süreçlerini dijitalleştiren Waste Log ve elektrikli araç sahiplerinin deneyimlerini iyileştiren Voltla girişimlerine yapılan yatırımlarla birlikte, toplam yatırım miktarı 1 milyon 400 bin dolara ulaştı.

Akbank+ ile “Girişimcilik Yolculuğu”

Akbank+ programı kapsamında Akbanklı Timur Demirkıran ve Esra Atakişi tarafından geliştirilen Metriqus, mobil oyun stüdyolarının pazarlama faaliyetlerinde veriyi daha etkin kullanmalarını sağlıyor. Metriqus, oyun stüdyolarının pazarlama stratejilerini daha veri odaklı hale getirerek doğru hedef kitleye ulaşmalarını sağlıyor.

Akbank LAB, fintek iş birlikleri ve açık inovasyon programları ile inovasyon kültürünü hem banka içinde hem de ekosistemde desteklemeye yönelik çalışmalar yürütüyor. Bu kapsamda başlatılan Akbank+ programı, Akbanklıların kariyerlerine girişimci olarak devam etmelerine olanak tanıyor. Programın ikinci döneminde, 400’ün üzerinde Akbanklı başvurdu ve seçilen girişimciler, 6 aydan uzun süre boyunca Akbank LAB bünyesinde projelerini geliştirdi. Son aşamada gerçekleştirilen Akbank+ Yatırım Komitesi değerlendirmesi ile Metriqus girişimi hayata geçti.

Burcu Civelek Yüce: “Akbank+ ile Kurum İçi Girişimcilik Kaslarımızı Güçlendiriyoruz”

Akbank Bireysel Bankacılık ve Dijital Çözümler Genel Müdür Yardımcısı Burcu Civelek Yüce verdiği demeçte;

“2016 yılında inovasyon merkezimiz Akbank LAB’ı kurduk ve anlamlı, fark yaratan yenilikçi çözümler geliştirmeyi hedefledik. Akbank+ programı ile Akbanklıların girişimcilik yolculuğuna adım atmalarına olanak tanıyoruz. Eğitim, mentorluk, ürün geliştirme ve yatırım gibi ihtiyaç duydukları tüm alanlarda destek sağlıyoruz. Geçen yılki döngüsel ekonomi ve elektrikli mobilite alanlarındaki yatırımlarımızı, bu yıl analitik alandaki bir yatırımla taçlandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Gelecek dönemde de yenilikçi çözümlerle Türkiye inovasyon ekosistemini güçlendiren Akbanklıları desteklemeye devam edeceğiz.”

Pınar Anapa: “Akbanklıları Girişimci Olmaya ve Fikirlerini Hayata Geçirmeye Teşvik Ediyoruz”

Akbank İnsan ve Kültür Genel Müdür Yardımcısı Pınar Anapa ise;

“Akbanklıları girişimci olmaya, yaratmaya ve fikirlerini hayata geçirmeye teşvik ediyoruz. Yetkinlik ve uzmanlıklarını geliştirmeleri için kapsamlı bir gelişim yolculuğuna çıkarıyoruz. Bu yolculuğun her aşamasında Akbanklılara destek oluyor ve iş dünyasına yeni bir bakış kazandırmalarında yanlarında yer alıyoruz. Bu yılki ilk, toplamda üçüncü spin-off’umuz olan Metriqus girişimini gönülden tebrik ediyorum.”

Güncel İçerikler