Spor medyası girişimi Sports Digitale, 18 milyon dolar değerleme üzerinden 900 bin dolar yatırım aldı

YouTube odaklı spor medyası girişimi Sports Digitale 18 milyon dolar değerleme üzerinden 900 bin dolar yatırım aldı.

YouTube odaklı spor medyası girişimi Sports Digitale, 18 milyon dolar değerleme üzerinden 900 bin dolar yatırım aldı. Yatırımcı bilgisi gizli tutulduğunda sizin için akıllarda sorun işareti oluyor ancak biz sözleşmeden yine sizin için teyit edeceğiz. Ancak sözlü olarak teyit aldık.

50 kişilik ekibi ve 20’den fazla yorumcu kadrosuyla, başta futbol ve basketbol olmak üzere çeşitli spor dallarında YouTube ve sosyal medya içerik üretiminin yanı sıra e-ticaret, uygulama üretimi, etkinlik ve influencer pazarlaması gibi alanlarda faaliyet gösteren Sports Digitale, spor ekseninde 360 derece iletişim yapan global bir marka olmayı hedefliyor.

Sports Digitale, 2019 yılında finans sektörü kökenli ve spor tutkunu Murat Zorlu ve espor girişimcisi Doğan Dirim tarafından Digitale Studios çatısı altında kuruldu.

Bugün 620.000’den fazla abone ve aylık 15 milyonu geçen izlenme sayısıyla Sports Digitale, Digitale Studios’un amiral gemisi durumunda. Digitale Studios’da ayrıca Digitale Extra, NBA Digitale, Digitale Originals, Fight Digitale ve Digitale Racing olmak üzere toplam 6 farklı dijital kanal bulunuyor.

4 Kat büyüme ve gelecek hedefleri

Son bir yılda ciro ve abone sayısında 4 kat büyüme gösteren girişimin kurucu ortağı Murat Zorlu verdiği demeçte;

“Tamamladığımız yatırım turundan sonra, orta vadede bize katkı sağlayabilecek kurumsal yatırımları değerlendireceğiz. Ekibimizin bugüne kadar gösterdiği başarının arkasında trendleri takip etmemiz, takipçilerimize taraftarlık ve aidiyet duygusunu yüksek bir etkileşimle sağlayabiliyor olmamız ve kaliteli içeriklerimiz yatıyor. Gündemimizde, canlı yayınları artırmak, spor müsabakaları canlı yayınlarına geçmek ve izleyici kitlemizi bu anlamda geliştirmek var. Ayrıca yurt dışından izlenen yayınlara da ağırlık vermeyi ve yabancı dillerde de yayın yapmayı planlıyoruz. Bununla beraber dijital spor yayıncılığında global bir marka olmayı hedefliyoruz.”

Güncel İçerikler