Yerli online terapi platformu Evimdeki Psikolog, Sağlık Bakanlığı onayını aldı

2018 yılından bu yana online terapi hizmeti veren platform Evimdeki Psikolog, Sağlık Bakanlığı‘ndan onaylı bir kuruluş haline geldi.

Türkiye’nin en köklü online terapi platformlarından olan Evimdeki Psikolog, hizmet standartlarını yukarı taşımak amacıyla kısa süre önce, Sağlık Bakanlığı’nın istediği şartları sağlayarak E-Nabız ve E-Reçete uyum süreçlerini tamamladı.

Psikolog ve psikolojik danışmanları bünyesinde bulunduran platform bu sayede kısa süre içinde; psikiyatrist, doktor, fizyoterapist ve diyetisyen gibi uzmanları da bünyesine katarak sunduğu hizmeti çeşitlendirip, daha geniş alanda destek hizmeti sunabilecek.

Bakanlığın “Uzaktan Sağlık Bilgi Sistemi”ne (USBS) dahil olmasıyla birlikte alınan hizmetlerin artık SGK tarafından karşılanabilecek olması, Evimdeki Psikolog’un kullanıcı sayısını her geçen gün arttıracağı anlamına geliyor.

Yapay zekayı psikoloji alanında etkin şekilde kullanabilmek için güçlü bir ekip kuran Evimdeki Psikolog, terapi öncesi ve sonrasındaki sürece dair yapay zekanın sunduğu birçok özelliği ürünlerine dahil etmek için çalışmalarını sürdürüyor.

Kısa bir süre önce global markası Healmeup‘ı tanıtan ve aynı isimdeki uygulamasını Google Play Store ve App Store’da yayınlayan platform, Healmeup ile Azerbaycan ve hedeflenen Avrupa ülkelerinde faaliyetlerine önümüzdeki günlerde başlıyor.

Ruh sağlığı pazarının 2028 yılına kadar yaklaşık %225 büyüme kaydetmesi bekleniyor. Bu, yıllık olarak %25’in üzerinde bir büyüme anlamına geliyor. Aktif yatırım turunda olduklarını aktaran Evimdeki Psikolog CEO’su Aynur İlhan Akça, “Wellness” alanında tüm yatırımcılar için fırsat niteliğinde bir tur başlattıklarının bilgisini verdi.

Güncel İçerikler