Yerli mikro mobilite girişimi Hey Scooter, MaaS platformu TRota’ya entegre oluyor

PTT Teknoloji ile yerli paylaşımlı yolculuk girişimi Hey Scooter arasında Türkiye’nin yerli ve milli ilk MaaS platformu olacak olan TRota'ya yönelik iş birliği protokolü imzalandı.

Türkiye’nin yerli ve milli ilk MaaS platformu olacak TRota‘nın işletmecisi PTT Teknoloji ile Türkiye’nin önemli mikromobilite şirketlerinden olan ve çevreci ulaşım anlayışını Türkiye’de yaygınlaştırmayı hedefleyen Hey Scooter arasında, Hey Scooter’ın mikromobilite hizmetlerine TRota üzerinden erişilebilmesi amacıyla iş birliği protokolü imzalandı.

Protokol kapsamında, Türkiye’de yediden fazla şehirde hizmet veren mikromobilite şirketi Hey Scooter ile TRota Hizmet Olarak Hareketlilik (zd – Mobility as a Service) uygulamasının entegre olması sağlanarak, son kullanıcıların Hey Scooter hizmetlerine TRota üzerinden erişmeleri sağlanacak. Böylelikle kullanıcılar, TRota’nın yol tarifi sorgulama ve yolculuk planlama fonksiyonlarının yanı sıra Hey Scooter’a ait mikromobilite araçlarına da aynı arayüz üzerinden ulaşabilecek.

Geliştirilmeye devam eden TRota çok yakında ilk olarak Konya ve Bursa’da faaliyete geçerek Konya Büyükşehir Belediyesi ve Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından sunulan toplu taşıma araçları ve diğer ulaşım modlarına da erişim imkânı sunacak.

TRota, T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı UDHAM Başkanlığı desteğiyle, PTT Teknoloji ve İnnova Konsorsiyumu tarafından geliştirilmekte olan Hizmet Olarak Hareketlilik (MaaS – Mobility as a Service) uygulamasıdır. TRota ile şehir içi ve şehirlerarası farklı ulaşım modları entegre edilerek vatandaşlarımıza; planlanabilir, öngörülebilir, hızlı ve ekonomik bir yolculuk deneyimi sunulması, toplu taşımanın teşvik edilmesi, yolculuk sürelerinin kısaltılması ve farklı ulaşım hizmetlerinde planlama, ödeme ve rezervasyon özelliklerine tek bir arayüzden erişilmesini sağlayarak yolcu odaklı bir ulaşım deneyimi sunulmasını hedeflenmektedir. Geliştirilmeye devam eden TRota çok yakında ilk olarak Konya ve Bursa’da faaliyete geçecek ve Konya Büyükşehir Belediyesi ve Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından sunulan toplu taşıma araçlarıyla, diğer anlaşmalı ulaşım araçları ve hizmetlerine entegre bir şekilde erişim imkanı sunacaktır.

Hey Scooter, Türkiye’de mikromobiliteyi yaygınlaştırmayı ve çevreci ulaşım çözümleri sunmayı hedefleyen girişimlerden biridir. 26 Eylül 2020’de operasyona başlayan şirket, kısa sürede sektörde önemli bir yer edinmiştir. 14 Nisan 2021’de yürürlüğe giren Elektrikli Skuter Yönetmeliği’ne katkı koyan ve Türkiye’nin ilk lisans alan firmalarından biri olan Hey Scooter, güvenilir ve düzenli hizmet sunma taahhüdünü yerine getirmektedir.

Güncel İçerikler