Yerli e-ticaret analitiği girişimi Mindsite, 15 milyon dolar değerleme üzerinden 1.5 milyon dolar yatırım aldı

E-ticaret analitiği alanında hizmet veren B2B SaaS şirketi Mindsite, Finberg’in liderliğinde 15 milyon dolar değerleme üzerinden 1.5 milyon dolar yatırım aldı.

Bu yatırım turunda Finberg, TTGV bünyesindeki Teknoloji Yatırım ve Vestel Ventures ve Tacirler Portföy Yönetimi ortaklığıyla yönetilen Gelecek Etki GSYF ile bireysel yatırımcılar Utku Öz ve Ömer Hayrı Erkmen devam yatırımı yaparken, TT Ventures GSYF de katılım gösterdi.

2019 yılında İsmail Arapzade, Ali Göksu Özkan ve Hakan Utku Özdemir tarafından kurulan Mindsite, markalara ve online pazar yerlerine yapay zeka destekli e-ticaret analitiği çözümleri sunuyor. Şirket, müşterilerinin e-ticaret operasyonlarının satış ve karlılıklarını artırıyor ve rakip analizini gerçek zamanlı olarak mümkün kılıyor. Ayrıca satış ekiplerinin verimini iki kata kadar artırarak, operasyonel süreçlerde zaman kazandırıyor.

Mindsite’ın müşterileri arasında Colgate, PepsiCo, Johnson & Johnson, Unilever, Arçelik, Watsons, Migros, Eczacıbaşı, Ferrero, Pazarama ve Nestle gibi büyük şirketler bulunuyor. Şirket, 14 farklı pazarda 50’den fazla şirket ile çalışıyor ve saatlik 600 bin ürünün verisini 320 farklı e-ticaret platformundan topluyor. Günlük 100 milyon satırlık büyük veri işleniyor ve analizler gerçek zamanlı üretiliyor. Price, Visibility, Availability, Content ve Rating & Review gibi ana modüllerin yanı sıra, e-ticarette yapay zeka destekli Smart Pricing ve Review Sentiment Analysis gibi yenilikçi ürünler de sunuyor.

Mindsite CEO’su ve kurucu ortağı İsmail Arapzade, bu yatırım turuyla ilgili verdiği demeçte;

“Başarılı ve hedeflere ulaştığımız bir 2023 geçirdik. Mevcut yatırımcılarımızın devam yatırımı yapması bizim için çok değerli ve anlamlı. Daha önce Türkiye’den ulaştığımız ve büyüdüğümüz, gelirlerimizin yarısından fazlasının geldiği yurt dışına bu sefer fiziksel olarak açılacağız ve hedef pazarlarımızda yerel işe alımlar yapacağız. Bu strateji ile büyümemizi sürdürülebilir kılmayı ve büyük bir Seri A yatırım turuna çıkmayı hedefliyoruz. Türkiye’den çıkan bir sonraki büyük B2B SaaS şirketi olma yolunda, 40 kişilik güçlü bir ekibimiz, vizyonumuza inanan yatırımcılarımız ve ihtiyacımız olan kaynağımızla çok heyecanlıyız.”

Mindsite’ın en büyük farkı, müşterilerinin ihtiyaçlarına büyüme odaklı cevap verebilmesi. Şirketin Seri A’ya giderken sıradaki hedefleri arasında yeni yurtdışı pazarlarına açılmak, sürdürülebilir büyüme ile ilerlemek ve yeni yapay zeka teknolojileri ile ürün yelpazesini genişletmek bulunuyor.

Güncel İçerikler