Üretim alanında yapay zeka tabanlı analizi platformu SmartFAB, 4 milyon dolar değerleme üzerinden GBA’dan yatırım aldı

Milano merkezli SmartFAB, Bülent Çelebi liderliğinde Galata Business Angels’tan 4 milyon dolar değerleme üzerinden yatırım aldı.

SmartFAB, yapay zeka tabanlı endüstriyel veri analitiği platformu ile üreticilere veri içgörülerini daha hızlı keşfetme, anlama ve harekete geçme konusunda yardımcı oluyor. Şirket, iklim değişikliği, kaynak kıtlığı ve değişen tüketici talepleri gibi büyük sorunlara çözüm üretmek amacıyla yola çıkmış.

2019 yılında Milano’da Ann LoCicero tarafından kurulan SmartFAB, üretim süreçlerini optimize etmeyi ve genel kaliteyi artırmayı amaçlayan artırılmış analiz çözümleri sunarken, şirketin yapay zeka tabanlı endüstriyel veri analitiği platformu, makine öğrenimi ile üretimdeki israfı azaltmakta ve operasyonel verimliliği artırıyor. Bu teknoloji, operatörlerin sezgileri ve bilgi birikimi ile yapay zekayı birleştirerek en iyi sonuçları elde etmeyi sağlıyor.

Yeni yatırımla beraber SmartFAB, üretim sektöründe daha fazla işletmeye ulaşmayı ve teknolojileri ile üretim sektöründe devrim yaratmayı hedefliyor.

Bu tura liderlik eden Galata Business Angels yatırımcılarından Bülent Çelebi verdiği demeçte;

“Smart FAB, operatörlerin uzmanlığını yapay zeka ile birleştirerek, süreç optimizasyonunda çığır açacak bir girişim. Galata Business Angels olarak, yapay zeka alanında yenilikçi ve dönüştürücü teknolojilere yatırım yapmaktan büyük heyecan duyuyoruz. SmartFAB’a yaptığımız bu yatırım, endüstrinin geleceğini şekillendirme yolunda attığımız önemli bir adım.”

Smart FAB yatırımının GBA’nın 53. yatırımı olduğuna dikkat çeken ve bu yatırımı değerlendiren GBA Genel Sekreteri Ata Uzunhasan “İtalyan Dış Ticaret ve Tanıtım Ajansı vasıtasıyla tanıştığımız Smart FAB’ın fabrikalara sağladığı yaklaşım üretim sürelerini artırırken, bozulma ve üretimin durma vakalarını azaltabiliyor. Bu nedenle makina verileri çok daha anlamlı hale geliyor. Yapay zeka tabanlı yaklaşımla deneyimli operatörlerin çoklanabileceği bir ortam yaratan Smart FAB, köklü İtalyan sanayisinde önemli adımlar atmış ve İtalyan Kalkınma Bakası tarafından desteklenmekte. Girişimin kurucusu Ann, veri analitiği ve yapay zeka uygulamaları alanında çok deneyimli bir girişimci.
GBA olarak da Smart FAB’e ciddi tecrübeler aktararak başarılı bir hikayenin ortaya çıkacağına inanıyoruz” dedi.

Güncel İçerikler