Tarentum’dan spin-off yapan yerli girişim Kavaken, 1.1 milyon dolar tohum yatırım aldı

Yenilenebilir enerji yatırımlarının işletilmesi, finanse edilmesi ve sigortalanması süreçlerini veriye dayalı teknolojisi ile kolaylaştıran yerli girişim Kavaken, 1.1 milyon dolarlık tohum yatırımı turunu tamamladı.

Yenilenebilir enerji endüstrisinde kabul gören normların aksine varlıklara özel operasyonel verileri söz konusu süreçlere dahil eden Kavaken, bu yatırımla birlikte sektör paydaşlarına küresel çapta fayda sağlamak üzere önemli bir adım attı.

Kavaken’in yatırım turuna; Vestel Ventures, Rockstart, Norrsken Accelerator, Founder One ve 2040VC’nin yanı sıra mevcut yatırımcıları; Boğaziçi Ventures ve Re-pie ile sektörün saygın isimlerinden; Yetik Kadri Mert, Olcayto Yiğit ve Samuel Jaudel katıldı.

Kavaken, sunduğu hizmet olarak yazılım (SaaS) ile yenilenebilir enerji yatırımlarının işletilmesi, finanse edilmesi ve sigortalanması süreçlerini veriye dayalı teknolojisi ile kolaylaştıran; yenilenebilir enerji endüstrisinde kabul gören normların aksine varlıklara özel operasyonel verileri sözkonusu süreçlere dahil eden ve bu sayede yenilenebilir enerji sektörü paydaşlarına küresel çapta fayda sağlamayı amaçlayan, Newcastle, İngiltere merkezli bir teknoloji şirketidir.

Şirketin Kurucu Ortağı ve CEO’su Bora Tokyay, Kavaken’in aldığı bu yatırımla ilgili verdiği demeçte;

“Elde ettiğimiz finansman, yenilenebilir enerji yatırımlarına yönelik varlık özelinde analizleri ölçeklenebilir bir şekilde sunan teknolojimizin, sektörün dönüşümünde üstleneceği öncü role yatırımcıların duyduğu güvenin altını çiziyor. Yatırımcıların bu önemli desteği, ürünümüzün gelişimine ve İngiltere ile Avrupa’daki büyümemize katkı sağlayacak.”

Kavaken’in potansiyeline vurgu yapan Kurucu Ortak ve COO Murat Yılmaz ise;

“Yenilenebilir enerji sektörünün verimliliğine ve sürdürülebilirliğine katkıda bulunmayı amaçlıyoruz. Bu yatırım, ürün geliştirme faaliyetlerimizi hızlandıracak ve değer kattığımız müşterilerimizi çeşitlendirmemizi sağlayacak ve nihayetinde daha temiz, daha sürdürülebilir bir enerji geleceğine geçişi kolaylaştıracaktır.”

Yapay zeka projeleri üreten Tarentum’dan “spin-off” şeklinde ayrılarak kurulan ve merkezini İngiltere’ye taşıyarak Türkiye ve yurt dışı müşteri portföyüne yönelik faaliyetlerine Newcastle ile İstanbul’dan devam eden Kavaken, aldığı bu yatırımın desteği ile operasyonlarını genişletmeye ve küresel enerji dönüşümüne katkı sunmaya hazırlanıyor.

Tohum yatırımından elde edilen kaynaklar öncelikle Kavaken’in İngiltere ve Avrupa pazarlarındaki genişlemesi ile müşterilere sunulan değer önerilerini daha da iyileştirmek üzere yürütülecek ürün geliştirme çalışmalarını desteklemek için kullanılacak.

Güncel İçerikler