Girişim keşfetme ve değerlendirme platformu Bounce Watch, 2.5 milyon euro değerleme üzerinden yatırım aldı

Cem Ötkün ve Sedat Yusuf Ergüneş tarafından Kasım 2023’te Amsterdam’da kurulan Bounce Watch, 2.5 milyon euro değerleme üzerinden tohum öncesi yatırım turunu tamamladı.

Bu tura; Aylin Kosova Bilgin, Can Üzel, Deniz Güven, Dora Güçsav, Gülin Yücel ve Süha Güçsav gibi melek yatırımcılar yer aldı.

Bounce Watch, girişim sermayesi dünyasına gerçek zamanlı veri ve içgörüler sunarak küresel arenadaki yatırımcılar için yeni bir seçenek sunuyor. Yapay Zeka destekli platform, girişim keşfetme (scouting) sürecini iyileştirirken, girişim performansını izliyor ve deal flow yönetimini kolaylaştırıyormuş. Gerçek zamanlı şirket izleme, kişiselleştirilmiş sektör haberleri ve otomatik scouting gibi özellikler sunan Bounce Watch, yatırımcıların fırsatları rakiplerinden önce tespit etmelerini sağladığını dile getiriyor.

  • Bugüne kadar 250 binden fazla girişim, 40 binden fazla yatırımcı ve 300 binden fazla gerçekleşmiş yatırım verisine erişen platform, ağırlıklı olarak Avrupa, ABD ve Kanada’daki girişimlerin verilerine odaklanıyor.

Hedefi ise yıl sonuna kadar 4 milyon girişim verisine ulaşmak. Bounce Watch’un öncelikli hedef pazarı, Avrupa’daki ve Türkiye gibi gelişmekte olan pazarlardaki girişimlere yatırım yapmak isteyen Girişim Sermayesi Fonları.

Bounce Watch Kurucu Ortağı & CEO’su Cem Ötkün platformun vizyonuyla ilgili verdiği demeçte;

“Amacımız, yatırımcılar için startup scouting sürecini basitleştiren ve karar alma süreçlerini iyileştiren kapsamlı bir yapay zeka platformu sunmak. Gelişmiş eşleştirme algoritmalarımız ve izleme listesi özelliklerimizle, yatırımcılar kendi yatırım kriterlerine uyan girişimleri kolayca keşfedebilir ve girişimlerin performanslarını izleyebilirler. Önümüzdeki yıl içinde Avrupa, ABD ve Kanada pazarlarına açılmayı ve yatırımcılara kişiselleştirilmiş raporlama ve analiz hizmetleri sunmayı hedefliyoruz.”

Bounce Watch, girişimlerin performanslarını; aldıkları yatırımlar, ekip büyüklükleri ve teknolojik kapasiteleri, çalışan sayısı, web sitesi detayları ve trafik değişimleri, çalışan değişiklikleri, haberlerde yer alma, sosyal medya aktiviteleri gibi kişiselleştirilebilir metrikler aracılığıyla detaylı olarak izleme imkanı sunuyor. Platformun gerçek zamanlı güncellemeleri ve aksiyon alınabilir alternatif verileri, yatırımcıların girişimleri rakiplerinden önce keşfetmesine ve yatırımlarını etkili bir şekilde önceliklendirmesine yardımcı oluyor.

Güncel İçerikler