Nevzat Aydın’ın yatırımı Shark Gitar, gitaristlerin ilgisini çekecek 6 yeni patentini duyurdu

Yıllardır süre gelen gitarın geleneksel yapısını bozmadan çok sayıda yeni inovasyon içeren Shark Gitar, gitar dünyasında devrim yaratacak 6 patentiyle hem gitara hem de gitaristlere yepyeni bir dünyanın kapısını aralıyor.

Geçtiğimiz haftalarda Nevzat Aydın‘ın yatırım yaptığı Shark Gitar, geniş kişileştirilmiş tasarım, kolayca değiştirilebilen bileşenler ve entegre efektler ile maksimum performans ve esneklik sunuyor.

Shark Gitar Kurucu Ortağı Cem Köksal, Shark Gitar’ın 6 patentin ve birçok yeniliğin ardından, dünyanın seri üretime girecek en gelişmiş elektrogitarı olarak tasarlandığını belirterek, “Gitar dünyası, köklü bir geçmişe ve geleneklere sahip. Shark Gitar olarak biz de, elektrogitarın bu eşsiz mirasına saygı duyuyor ve geleneksel tasarımın ruhunu korurken, gitaristlerin karşılaştığı bazı zorluklara devrimsel çözümler sunuyoruz. Yıllardır süren araştırma ve geliştirme çalışmalarımız sonucunda, gitaristlere hem tanıdık hem de çığır açıcı bir deneyim sunan Shark Gitar’ı yarattık. Gitarımız, geleneksel elektro gitar tasarımına sadık kalırken, patentli teknolojilerimizle modülerlik, çok yönlülük ve portatiflik olanakları sunuyor.

Shark Gitar çok sayıda yeni inovasyon içermekle beraber, başlıca özellikleri; patentli bileşenleri ve tasarımı sayesinde rahat ve tutarlı bir performansa izin veriyor. Ayrıca sapı, gövdesi ve manyetikleri saniyeler içinde değiştirilebilen, ayrıca kart formatında analog efekt pedalları ile modüler bir gitar özelliği de taşıyor.” dedi.

Patentleri ve inovasyonları hakkında bilgi veren Köksal; “Sap, elektronik sistem, tremolo, üst eşik, kart şeklinde pedallar ve manyetik modüllerinin her biri kendi başlarına birer patent. Geleneksel olarak, bir gitarda manyetik değiştirmek, belirli bir düzeyde teknik beceri ve çaba gerektiren zaman alıcı bir iş olan lehimlemeyi gerektirir. Tak & Çalıştır Shark Pickup Modülü ile; müzisyenlere saniyeler içinde manyetik değiştirmeyi sağlayan çığır açan lehimsiz bir modül tasarımı sunuluyor.

Cem Köksal, Shark Gitar kurucusu

Shark Elektronik Modülü, fiziksel olarak gövdenin içinde yer alan bir anakart olarak görev yapıyor. Bu modül Shark Gitar’ın kalbi ve beyni. Bu güçlü sistem, manyetikler dahil, analog pedalları, ton düğmeleri ve çok daha fazlası dahil olmak üzere gitarın tüm bileşenleri için bir merkez görevi görüyor. Shark Elektronik Modülü’nün en dikkat çekici özelliği ise gitar üzerinde benzeri görülmemiş ton ve analog sinyal kontrol imkanı.

Kart Formatında Pedallar; Elektro gitar efektleri için geniş bir pedal koleksiyonunu müzisyenler için sınırlayıcı olabilir. Taşıma ve kurulumlarındaki zorluklar bir yana, performans sırasında uzun kablo ve pedal zincirlerinin neden olduğu sinyal kayıpları ve empedans sorunları ses kalitesini düşürebilir. Ayrıca, performans sırasında teker teker pedal ayarlarını yapmak zordur ve bu durum, performans sırasında gitaristi pedalların bulunduğu bölgeye zincirler. Shark Gitarlar, doğrudan gitara entegre modüler Kart Formatında Analog Pedallar ile bu sorunu çözüyor.

Shark Tremolo Sistemi, tremolo kolunun yoğun kullanımı altında bile stabil akort sağlayan bir tasarımdır. Geniş ölçekte tel ayarı yapılabilen bu sistem, Tremolo-Köprü felsefesini baştan yazarak daha kullanışlı ve tutarlı bir performans sunar. Shark Tremolo Sistemi, geniş bir akort aralığına sahip, pürüzsüz çalışan ve patentli bir kilitli akort sistemi içerir.

Shark Gitarların çıkarılabilir Üst Eşik Tasarımı, sapı saniyeler içinde değiştirmeyi sağlayan sistemin bir parçasıdır. Benzersiz kilitleme sistemi, sap değiştirdikten sonra yeniden tel takmayı gerektirmez.

Patentli Çıkarılabilir Üst Eşik Tasarımına tamamlayıcı olarak;

Shark Gövde & Sap Eklemi, gitaristlere gitar gövdesi ve sapı arasında son derece sağlam ve stabil bir bağlantı sunuyor. Bu eklemin en önemli özelliklerinden biri, gitaristlerin enstrümanlarının sapını gövdesinden kolayca çıkarabilmesine olanak tanımasıdır. Bu sayede birden fazla sap kullanılabilir, örneğin perdeli ve perdesiz saplar arasında saniyeler içinde geçiş yapılabilir. Bunlara ek olarak hem bakım ve onarım işlemleri kolaylaşır hem de seyahat ederken gitar daha kompakt bir şekilde taşınabilir.

Gövdenin dayanıklı çerçevesine sıkıca tutturulan saplar, eğilme ve bükülmelere karşı dirençli hale gelir. Sapın içinde bulunan özel T-şekilli Titanyum Omurga ise, sapın tamamen düz ve sağlam kalmasını garanti ederek kusursuz bir entonasyon sağlar. Shark’ın Sap tasarımlarında, zaman içinde oluşabilecek hasarları önlemek ve tutarlı ve doğru bir entonasyon sağlamak için özel malzemeler ve teknikler kullanılıyor. Bu sistem, geleneksel sap tasarımlarının sıklıkla karşılaştığı problemleri ortadan kaldırarak, sap boyunca yüzde yüz tutarlı tuşe ve entonasyon sunuyor.” diyerek sözlerini bitirdi.

Shark Gitar, 20 yıllık bir hayali gerçeğe dönüştürmüş bir şirkettir. 2018 yılında, dünyanın en gelişmiş elektro gitarlarını üretmek ve kendisini piyasadaki üst düzey prestij markalar arasında konumlandırmak amacıyla kuruldu. 5 yıllık bir AR-GE çalışmasının sonucunda, şirket elektro gitarlardaki yeniliklerini 6 ana başlık altında birleştirdi, patentler için başvuruda bulundu ve patent korumaları elde etti. Ar-Ge süreci tamamlandı ve tüm hedeflere ulaşılarak 20 prototip üretildi.

Güncel İçerikler