AWS’ten Üretken Yapay Zeka girişimlerine 230 milyon dolarlık destek

Yapılan taahhüt, yeni nesil startup’ların yenilikçi üretken yapay zeka uygulamaları geliştirme süreçlerini hızlandıracak ve inovasyonların pazara daha hızlı sunulmasına yardımcı olacak. Bu taahhüt kapsamında AWS Üretken Yapay Zeka Hızlandırma programı, karmaşık zorlukların üstesinden gelmek için üretken yapay zekayı kullanan dünyanın dört bir yanından 80 adet erken aşama startup'ı daha programına dahil edecek.

Bir Amazon şirketi olan Amazon Web Services (AWS), üretken yapay zeka uygulamalarının geliştirilmesini hızlandırmak için dünyanın dört bir yanındaki girişimlere 230 milyon dolarlık destek taahhüdünde bulunduğunu duyurdu.

Bu taahhüt ile startup’lara, özellikle de erken aşamadaki şirketlere, yapay zeka (AI) ve makine öğrenimi (ML) teknolojilerini daha iyi kullanmaları için AWS kredileri, mentorluk ve eğitim sağlanacak. Yeni taahhüdün bir kısmı, karmaşık zorlukların üstesinden gelmek için üretken yapay zekadan faydalanan en iyi 80 erken aşama startup’ın her birine uygulamalı uzmanlık ve 1 milyon dolara kadar AWS kredisi sağlayan bir program olan AWS Üretken Yapay Zeka Hızlandırma Programı’nın (AWS Generative AI Accelerator) ikinci grubunu finanse edecek. AWS Üretken Yapay Zeka Hızlandırma programı için başvurular 19 Temmuz’a kadar devam edecek. Başvurular bu adresten adresinden yapılıyor.

AWS Yapay Zeka Ürünleri Başkan Yardımcısı Matt Wood konuyla ilgili verdiği demeçte:

“AWS, 18 yılı aşkın bir süredir diğer tüm bulut sağlayıcılarından daha fazla startup’ın işlerini kurmasına, başlatmasına ve ölçeklendirmesine yardımcı oluyor. Yani tüm AI/ML unicorn’larının yüzde 96’sının AWS üzerinde çalışıyor olması bir tesadüf değil. Bu destek taahhüdümüzle, tüm dünyanın öğrenme, bağlantı kurma ve iş yapma şeklini her yönden etkileyecek yeni yapay zeka uygulamalarının geliştirilmesi için ihtiyaç duyulan yapı taşlarını sağlayarak startup’ların birinci sınıf şirketler kurmasına ve ölçeklendirmesine yardımcı olacağız.”

İlgilenen startup’lar bu fonlara nasıl erişebilecekleri hakkında daha fazla bilgi için https://aws.amazon.com/tr/startups/generative-ai/ adresini ziyaret edebilirler. Startup’lar, AWS kredilerini AWS bilgi işlem, depolama ve veri tabanı teknolojilerinin yanı sıra en düşük maliyetle yüksek performans sunan, enerji açısından verimli yapay zeka çipleri olan AWS Trainium ve AWS Inferentia2’ye erişmek için kullanabilirler. Bu krediler, şirketlerin kendi FM’lerini (temel modeller) oluşturup eğitmelerine yardımcı olan tam olarak yönetilen bir servis olan Amazon SageMaker ve üretken yapay zeka uygulamalarının kolayca ve güvenli bir şekilde oluşturulması için model ve araçlar sunan Amazon Bedrock’a erişim için de kullanılabilir.

AWS Üretken Yapay Zeka Hızlandırma Programı, başarılı startup’ların kurulmasını desteklemeye devam ediyor

AWS Yapay Zeka Hızlandırma Programı, finansal hizmetler, sağlık hizmetleri ve yaşam bilimleri, medya ve eğlence, iş dünyası ve iklim değişikliği gibi alanlardaki karmaşık zorlukların üstesinden gelmek için üretken yapay zekadan faydalanan en iyi erken aşama startup’ları belirliyor. Katılımcılar, makine öğrenimi performansının artırılması, yığın optimizasyonu ve pazara açılma stratejileri ile ilgili oturumlara erişebilecekler. 10 haftalık program, katılımcıları çalıştıkları sektöre bağlı olarak hem iş hem de teknik mentorlarla bir araya getirecek. Startup’ların her biri, üretken yapay zeka çözümleri oluşturmalarına, eğitmelerine, test etmelerine ve piyasaya sürmelerine yardımcı olmak için 1 milyon dolara kadar AWS kredisi alacak. Ayrıca, programın ortağı NVIDIA’nın sektör uzmanlarına, teknolojisine ve teknik oturumlarına erişebilecek ve son teknoloji startup’ları desteklemek için tasarlanmış NVIDIA Inception programına katılmaya davet edilecekler.

AWS, ikinci grup için seçilen startup’ları 10 Eylül’de açıklayacak ve program 1 Ekim’de Amazon’un Seattle kampüsünde yüz yüze oturumlarla başlayacak. Katılan 80 startup’ın tamamı, Aralık ayında Las Vegas’ta düzenlenecek olan re:Invent 2024’e katılmaya ve çözümlerini potansiyel yatırımcılara, müşterilere, çözüm ortaklarına ve AWS liderlerine sunmaya davet edilecek.

AWS’i tercih eden yapay zeka startup’larına yönelik fırsatlar ve AWS Üretken Yapay Zeka Hızlandırma Programı’na başvuru süreci hakkında daha fazla bilgi için startups.aws adresini ziyaret edebilirsiniz.

Güncel İçerikler