Yerli girişim Techsign, uzaktan kimlik doğrulamada görüntülü görüşme ihtiyacını ortadan kaldırıyor

Yerli girişim Techsign, yeni çıkardığı yapay zeka tabanlı agentless teknolojisi "Prove ID AI Agent" ile görüntülü görüşme ile şirketlerin uzaktan kimlik doğrulama süreçlerini ortadan kaldırmayı hedefliyor.

Türkiye’nin uzaktan kimlik doğrulama alanındaki girişimlerinden Techsign, yapay zeka tabanlı agentless teknolojisi “Prove ID AI Agent” ile kimlik doğrulama süreçlerinde görüntülü görüşme ihtiyacını ortadan kaldırarak bu teknolojiyi kullanan şirketlere önemli bir dönüşüm gerçekleştirme imkanı sunuyor.

Techsign CEO’su Abdullah Kip geliştirdikleri bu teknoloji hakkında verdiği özel demeçte;

“31441 Sayılı yönetmelik gereği uzaktan kimlik doğrulama süreçlerinde kimlik sahteciliğini önlemek ve kişilerin gerçek kimliğini doğrulamak amacıyla görüntülü görüşme zorunlu kılınıyor. Ancak, bu yöntem oldukça zahmetli ve maliyetli. Görüşmeler genellikle 2-2.5 dakika sürüyor, fakat müşterinin talimatları anlamaması veya tekrar etmesi durumunda bu süre 5-6 dakikaya kadar uzayabiliyor. Bu da firmalar için ciddi maliyet ve zaman kaybı demek. Agentless teknolojimiz ise yönetmelikte istenen tüm doğrulamaları 1 dakika içinde tamamlayarak, firmaların hem personel maliyetlerinden hem de zaman kaybından tasarruf etmelerini sağlıyor.”

Bu teknolojinin yazılım mimarı Osman Aktepe ise sahte kimlik kartlarının tespitinde insan gözüne güvenmenin risklerine dikkat çekti:

“Sahtekarlar, teknolojiyi kullanmada oldukça ustalaştılar. İnsan beyni, görüntüleri bir bütün olarak algıladığı için sahtekarlıkları tespit edecek detayları yakalaması zor olabiliyor. Sadece kimlik kartları değil, deepfake teknolojisi ile yaratılan insan görüntüleri de her geçen gün daha büyük bir risk oluşturuyor. Bu yüzden, sahtekarlığı ortaya çıkaracak tüm detayları inceleyen çok sayıda modül kullanıyoruz. Modüllerimiz, uluslararası NIST skorlama sisteminde yüksek başarı oranlarına sahip olduğundan, sonuçlarımız %99’un üzerinde doğruluk sağlıyor. Böylece müşterilerimize hız ve verimlilik sunarken güvenlikten taviz vermiyoruz.”

Güncel İçerikler