Alternatif fonlara yatırım yapmanızı sağlayan yerli mobil uygulama: Fonmap

Alternatif yatırım fonu olarak adlandırılan Girişim Sermayesi Yatırım Fonları (GSYF) ve Gayrimenkul Yatırım Fonlarına (GYF) yatırım yapmak, Fonmap uygulamasıyla kolaylaşıyor. Dünyada alternatif yatırım araçlarına olan ilgi artarken, Türkiye’de alternatif yatırım fonları piyasası yeni mobil uygulama Fonmap’le ilk kez dijitalleşiyor. Fonmap uygulaması her seviyeden nitelikli yatırımcıya, hiçbir evrakla uğraşmaksızın geleceğin unicorn’larına, enerji, fintek, telekom gibi pek çok farklı sektörden şirkete ve getiri potansiyeli yüksek gayrimenkullere herkesten önce yatırım yapma fırsatı tanıyor.

Yerli girişim Fonmap, Son yıllarda hızla büyüyen alternatif yatırım fonları piyasasına yeni bir soluk getirecek yerli mobil uygulamadır.

10 yıllık geçmişi olmasına rağmen 200 milyar lira büyüklüğünü aşan bu piyasada Fonmap yatırımcılara yeni fırsatlar sunacak

Fonmap, Türkiye’de ilk defa girişim sermayesi yatırım fonları (GSYF) ve gayrimenkul yatırım fonlarında (GYF) tamamen dijital ortamda işlem yapılmasına olanak tanıyor. Yatırımcılar, Fonmap sayesinde herhangi bir evrakla uğraşmadan geleceğin unicorn’larına, yüksek büyüme potansiyeline sahip girişimlere ve yüksek getiri potansiyeli olan gayrimenkullere yatırım yapabiliyor.

Fonmap uygulaması, SPK tarafından onaylanmış GSYF ve GYF’lerin bilgisine ulaşmayı ve bu fonları satın almayı mümkün kılıyor.

Alternatif fonlara likidite imkanı sunan pay devri özelliği ile Fonmap, yatırımcıların henüz süresi dolmamış fonlarını diğer yatırımcılara satabilmelerine de olanak tanıyor. Bu özellik, fonların likiditesini artırarak yatırımcıların portföylerindeki fonları kısmi ya da tamamen elden çıkarabilmelerini sağlıyor.

Tuba Ertugay

Fonmap’in Kurucu ve Genel Müdürü Tuba Ertugay verdiği demeçte; “Fonmap uygulaması ile alternatif yatırım fonlarına erişimi tamamen dijital ortama taşıyoruz.”

Fonmap, bireysel yatırımcıların alternatif yatırım fonlarına erişim engellerini kaldırarak geniş kitlelere ulaşmayı hedefliyor. SPK tarafından onaylanan fonları tek bir uygulama üzerinden takip edebilen yatırımcılar, birkaç tıkla geleceğin unicorn’unun veya bir AVM’nin yatırımcısı olabiliyor.

Fonmap, yatırımcıların portföy büyüklük ve getirilerini kolayca takip edebilecekleri bir kullanıcı deneyimi sunuyor. Fon performansını altın, BIST 100 endeksi ve temel döviz kurları ile karşılaştırmalı olarak görmeyi sağlayan ekranlar, yatırım kararlarına derinlik katıyor. Ayrıca yeni fon ihraç duyuruları, KAP bildirimleri, bağımsız denetim raporları ve piyasa haberleri ile dinamik bir yatırım ortamı oluşturuyor.

GYF’ler, profesyonelce yönetilen fonlar olarak lojistik merkezleri, AVM’ler, arsa, ofis veya toplu konut projeleri gibi varlıklara yatırım olanağı sunarken, uzun vadede istikrarlı getiri vadediyor. Yatırımcıların tapu ve vergi işlemleri veya kiracı yönetimi gibi işleri yapmalarına gerek kalmaması, bu fonlara olan ilgiyi artırıyor.

Fonmap, Türkiye’de alternatif yatırım fonlarına erişimi artırarak girişim ekosisteminin ve gayrimenkul pazarının sürdürülebilir büyümesine katkı sağlamayı hedefliyor.

Güncel İçerikler