Yerli fintech Turan, Avrupa’dan Türkistan’a finans köprüsü kuruluyor

Türk Dünyası’nın finans uygulaması olan Turan, Türk Devletleri’nden sonra şimdi de Avrupa’daki Türkleri hedef alıyor. Turan uygulaması, Almanya, Avusturya, Fransa, Hollanda ve Macaristan’daki tüm bankalara komisyonsuz para transferi imkanı sunmaya başladı.

Yerli fintech Turan, Avrupa ve Türk Devletleri arasında yüzde 100 dijital ve güvenli para transferi koridorları oluşturmayı amaçlıyor. Niş bir pazara hitap etmesine rağmen, sadece 20 ayda 400.000’den fazla kullanıcıya ulaştı.

İlk uluslararası para transferi girişimini 2023 Ocak ayında Azerbaycan ile başlatan Turan, aynı yıl içinde Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne (KKTC) de bu hizmeti sundu.

Avrupa’yı da para transferi yapılabilen ülkeler arasına ekleyen Turan, Türkistan ve Avrupa arasında finansal bir köprü kurarak, Türklerin kıtalararası ortak finans uygulaması olma yolunda önemli bir adım attı.

Turan’ın Kurucusu ve CEO’su Özgür Bayraktar verdiği demeçte;

“21. yüzyılda Türk Devletleri, stratejik konumları, zengin enerji kaynakları ve güçlü kültürel bağlarıyla önemli bir bölgesel güç olma potansiyeline sahip. Bu potansiyeli gerçekleştirmek için bölgesel işbirliğini artırmak büyük önem taşıyor. Ekonomik, finansal ve ticari alanda birliktelik olmadan Türk birliğinin gerçekleşmesi mümkün değil. Burada parolamız Gaspıralı İsmail’in ‘Dilde, Fikirde, İşte Birlik’ şiarıdır. Ana hedefimiz, dünyanın neresinde yaşarsa yaşasın her Türk’ün uygulamamıza ulaşarak sınırları aşan boyutta finansal işlem yapabilmesini sağlamak ve ‘İşte Birlik’ vizyonunun tamamlayıcı unsuru olmak. Bugün Payporter ile birlikte hayata geçirdiğimiz Avrupa açılımımız bizim için stratejik öneme sahiptir.”

TROY kartların geliri Mehmetçik Vakfı’na bağışlanıyor

Türkiye’nin milli kart şeması TROY altyapılı kartlarını da uygulama üzerinden kullanıcılarına sunan Turan, bu kartların satışından elde edilen tüm geliri Mehmetçik Vakfı’na bağışlıyor. Özellikle genç kitle tarafından beğenilen bu özel tasarım kartlar kısa sürede büyük talep topladı. Ayrıca, uygulama üzerinden TROY Sanal Kart oluşturma imkanı da sunuluyor.

Türkiye ve Azerbaycan arasında “Cüzdandan Cüzdana” transfer

United Payment altyapısını kullanarak Türkiye’den Azerbaycan’a e-para lisansı alan ilk şirket olan United Payment, uluslararası faaliyetlerini güçlendirdi. Türkiye’de olduğu gibi Azerbaycan’da da hizmet veren Turan, 2024’ün üçüncü çeyreğinde iki ülke arasında cüzdandan cüzdana para transferi özelliğini hayata geçireceğini duyurdu.

United Payment CEO’su İlker Sözdinler verdiği demecinde;

“United Payment olarak bölgesel liderlik vizyonumuzu sürdürürken, faaliyet gösterdiğimiz ülkelere teknoloji ihraç etmeye devam ediyoruz. Turan’ın Türk Devletleri’nde kazandığı başarılardan dolayı son derece mutlu ve gururluyuz. Kısa süre önce Azerbaycan’ın ilk e-para lisansı alan şirketi olduk. Turan, United Payment altyapısıyla cüzdandan cüzdana para transferini 2024’ün üçüncü çeyreğinde başlatacak. Türk Devletleri’nde Turan ile birçok ilki başardık, bundan sonra da ödeme sektöründe ihtiyaçları belirleyerek en yeni teknolojileri inovatif çözümlerle buluşturmayı amaçlıyoruz.”

Güncel İçerikler