Mıknatısları geri kazandıran NANOTerial, Sabancı ARF’tan 250 bin dolar yatırım aldı

Sabancı Holding’in girişim hızlandırma programı Sabancı ARF ikinci döneminde “Enerji ve İklim Teknolojileri”, “İleri Malzeme Teknolojileri”, “Dijital Teknolojiler” ve “Sağlık Teknolojileri” olmak üzere 4 farklı odak alanında 500’ün üzerinde başvuru arasından seçilen 16 girişim On Air Demo Day’le mezun olmuştu.

Sabancı ARF Programın 2. dönemine katılan girişimler arasından, özgün geri dönüşüm yöntemleri ile lantanit bakımından zengin kalıcı mıknatısları, yüzde 100 geri dönüşüm verimi ve yüzde 95’in üzerinde manyetik performansla sanayiye geri kazandıran NANOTerial, Sabancı ARF’dan 250 bin dolar yatırım aldı.

NANOTerial, 2021 yılında Türkiye’de, TEYDEB 1512 BIGG programı desteğiyle, akademisyenler tarafından kalıcı mıknatısların geri dönüşümü üzerine kurulmuştur. Bu girişim, geri dönüştürülmüş kalıcı mıknatıslar ve mıknatıs tozları elde edilerek başarılı bir şekilde sonuçlanmış. Üretim yöntemi Türkiye’de patentlenmiş olup, müşterilerinin taleplerine göre geri dönüşüm veya klasik yöntemlerle üretilmiş kalıcı mıknatıslar, geri dönüştürülmüş mıknatıs tozları ve nano malzemeler sunuyor. Ayrıca, mühendislik ve danışmanlık hizmetleri de sağlıyor.

20 haftalık eğitim ve mentorluk sürecinde; ürün ya da hizmet prototipini geliştirmek, ilk müşteri bağlantısını yapmak veya kestiği fatura sayısını artırmak için girişimcilerin her birine sağlanan 30 bin dolarlık nakit destek imkânıyla birlikte, ikinci faaliyet dönemi kapsamında girişimlere verilen toplam ayni ve destek tutarı 78 milyon 385 bin TL oldu.

Güncel İçerikler