United Payment, Azerbaycan’da E-Para lisansı alan ilk Türk şirketi oldu

Bölgenin lider finansal teknoloji şirketlerinden United Payment, Azerbaycan Merkez Bankası'ndan e-para lisansı alan ilk ve tek Türk şirketi oldu.

2021 yılından bu yana Azerbaycan’da faaliyet gösteren United Payment, bu lisans sayesinde hesap açma, elektronik para (cüzdan) ve Sanal POS hizmetlerinin yanı sıra ulusal ve uluslararası para transferi işlemlerini yasal olarak gerçekleştirme yetkisine sahip oldu.

Türkiye’nin finansal teknoloji alanında önde gelen şirektlerden United Payment, uluslararası başarılarına bir yenisini daha ekledi.

Türkiye, Azerbaycan, Gürcistan, Romanya ve İngiltere’de operasyonlarını başarıyla sürdüren şirket, ödeme sistemleri alanında uluslararası bir ilki gerçekleştirerek Türkiye’yi gururlandırdı. United Payment, Azerbaycan Merkez Bankası’nın gerekliliklerine uygun olarak ilk Elektronik Para Teşkilatı lisansı alan iki şirketten biri olurken, bu lisansı alan tek Türk fintech şirketi oldu.

Azerbaycan’ın en büyük ödeme sistemleri operasyonu

United Payment, Azerbaycan ofisini 2020 yılında kurdu ve 2021 yılında tescil alarak 2023 yılında ülkedeki faaliyetlerine başladı. Şirket, Azerbaycan’da ödeme sistemleri alanında en büyük operasyonu yürüterek, ülkenin finansal kapsayıcılığını artırmayı, dijital ödeme kanallarını genişletmeyi ve nakitsiz ödeme alışkanlıklarını geliştirmeyi hedefliyor. E-para lisans işlemlerinin tamamlanmasıyla birlikte, ilk olarak Turan mobil uygulamasının ödeme hizmetini kullanıcılara sunmayı planlıyor.

“Kardeş ülkede ilklerimizle var olmaya devam edeceğiz”

United Payment CEO’su İlker Sözdinler, şirketin yenilikçi vizyonunu vurgulayarak,

“United Payment olarak ilkleri hayata geçirmeyi seviyoruz. Türkiye’de ilk e-para lisansı alan fintech olarak başladığımız yolculukta, birçok öncü projeye imza attık. Şimdi, hem bizim hem de Türkiye için stratejik bir konumda yer alan kardeş ülke Azerbaycan’ın elektronik para sistemlerine yön veren bir şirket olmanın gururunu yaşıyoruz. Aldığımız lisans, ülkenin en kapsamlı lisansı olup sadece iki şirkete verildi. Bunlardan biri, Azerbaycan’ın güçlü bir telekomünikasyon şirketi, diğeri ise biziz. Türkiye için fintech, teknoloji ihracatına önemli katkılar sağlayan bir sektördür. Aldığımız bu lisans, sadece bizi değil, tüm sektörü ve ülkeyi ilgilendiriyor. 2024 yılı itibariyle Azerbaycan’da yeni bir dönemin kapılarını açıyoruz. Bölgede fark yaratmaya devam edeceğiz.”

United Payment Azerbaycan Ülke Müdürü Edgar Abdullayev ise;

“Türkiye ve Azerbaycan arasında ekonomik ve sosyal alanlarda güçlü bir bağ bulunuyor. Bu bağlamda, 1.5 yıldır sunduğumuz hizmetleri yasal çerçevede yapabilen birkaç şirketten biri haline geldik. Bu, ülkedeki gücümüzü daha da artıracak. United Payment olarak, regülasyon çerçevesinde ödeme hesabı açma, elektronik ve nakit para tahsilatı, kredi tahsilatı, ödeme kartı, QR ile ödeme, para transferi ve e-para hesabı gibi birçok hizmeti müşterilerimize sunacağız. Azerbaycan’ın yenilikçi finans ekosistemine öncülük edeceğiz.”

Güncel İçerikler