Türk Dünyası’nın finans uygulaması Turan, 35 milyon TL devam yatırımı aldı

Türk Devletleri arasında finansal köprü kuran Turan, Türkiye’nin ilk e-para şirketlerinden United Payment’ın liderliğinde 35 Milyon TL devam yatırımı aldığını duyurdu. Devam yatırım turuna United Payment ile birlikte Turan’ın mevcut yatırımcılardan APY Ventures da eşlik etti.

Türk Devletleri arasında para transferi koridorları kurma hedefiyle çıktığı yolda, ilk açılımını Ocak ayında Azerbaycan ile gerçekleştiren yerli girişim Turan, Kasım ayından itibaren Kazakistan, KKTC, Kırgızistan ve Özbekistan’a saniyeler içinde para transferine başladı.

Turan, Türkiye’nin ilk e-para şirketlerinden United Payment’ın liderliğinde 35 milyon TL devam yatırımı aldığını duyurdu. Devam yatırım turuna United Payment ile birlikte Turan’ın mevcut yatırımcılardan APY Ventures da eşlik etti.

Her gün milyonlarca liralık para transferi hacmine ulaşan uygulama Türkiye’de ikamet eden Türk soydaşlar için birçok finansal işlemi kolaylaştırırken aynı zamanda Türkiye içinde de tüm kullanıcılarına %100 dijital ve uygun maliyetli finansal hizmetler vermeye devam ediyor.

Geçtiğimiz haftalarda mobil uygulama mağazalarında Türkiye’de finans kategorisinde birinci, genel sıralamada ise en çok indirilen ikinci uygulama olan Turan, Türkiye’deki birçok kullanıcının telefonuna girmeyi başardı. 300 binden fazla müşterisine erişebilir finansal hizmetler sunan uygulama, Azerbaycan ve Özbekistan yerel ofislerini de açtı.

”Turan’ın yolculuğunun henüz sadece yüzde 1’indeyiz.”

Turan’ın devam yatırımı ile ilgili konuşan Turan Kurucusu Özgür Bayraktar verdiği demeçte;

“Türkiye’de yaşayan soydaşlarımız için çözüm önerisi olarak çıktığımız yolda, geldiğimiz noktaya ve geleceğe baktığımızda bu yolculuğun henüz sadece yüzde 1’inde olduğumuzu değerlendiriyoruz. Türk Devletleri arasında dijital para transferi koridoru hedefimizde ilk olarak Azerbaycan’da faaliyetlerimizi hızlandırdık. Yakında kullanıcılarımız Azerbaycan’dan Türkiye’ye, Türkiye’den Azerbaycan’a cüzdandan cüzdana para transferi yapabilecek. Fakat asıl hedefimiz, tüm Türk Devletlerinde aynı modeli gerçekleştirip, devletler arasında tek bir cüzdan altyapısı ile dijital para transferini sağlayarak koridorlarımızı tamamlamak olacak. Turan Orta Asya’nın en büyük finans uygulaması olacak. Bu vizyon ve misyonumuzda bize ilk günden beri güvenmeye ve inanmaya devam eden, birlikte çıktığımız bu yolculukta tüm finansal altyapımızı sağlayan görünmez gücümüz United Payment’a teşekkür ediyoruz. Bu devam yatırımının stratejik iş birliğimizin derinleşmesi açısından önemli bir basamak olduğunu düşünüyoruz.”

”Yatırım yaptığımız girişimleri açıldığımız yurt dışı pazarlarda da destekliyoruz.”

United Payment CEO’su İlker Sözdinler de verdiği demeçte;

“United Payment olarak yatırım yaptığımız girişimleri açıldığımız yurt dışı pazarlarda da destekliyor, onların bizimle birlikte büyümesine büyük önem veriyoruz. Gelişmiş altyapı imkanlarımızın yanı sıra girişimlerin dinamik ve yenilikçi takımlarından yararlanarak birlikte bir ekosistem oluşturuyoruz. Kurulduğu günden beri yolculuğuna yatırımcı ve iş ortağı olarak eşlik ettiğimiz Turan da, sunduğu hizmetlerle bu ekosistemin önemli bir parçasını oluşturuyor. Turan, 180 milyondan fazla soydaşımızın yaşadığı Türk Coğrafyası’nda, bankaların ulaşamadığı kitlelerin finansal ihtiyaçlarını tamamen dijital ortamda, kısa sürede ve güvenle gerçekleştirmesini sağlıyor. Kurulalı 14 ay gibi kısa bir süre geçmesine rağmen 300 bini geçen müşteri sayısı, 500 milyona koşan işlem hacmi ve 70 binden fazla kart kullanıcısıyla Turan’ın, bu süreçteki gelişimi ve ulaştığı başarısından dolayı gurur duyuyoruz.”

Yatırımcıları arasında KT Portföy, Re-pie, Colendi, Tera Portföy, Neo Portföy ve Azerbaycan’ın ilk risk sermayesi fonu Caucasus Ventures da olan Turan bu devam yatırımı ile son 16 ayda toplamda 75 milyon TL’den fazla yatırım almış oldu.

Turan Teknoloji, 2022 yılının Mayıs ayında kurulmuş bir finansal teknolojiler şirketi olup, tüm Türk Devletlerinde yaşayan kullanıcıların yararlanmasını sağlayacak yeni nesil bir finans uygulaması olma hedefiyle çalışmalarını sürdürmektedir.

Turan ödeme ve elektronik para faaliyetlerini, lisanslı bir kuruluş olan ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (“TCMB”) ve Mali Suçları Araştırma Kurulu (“MASAK”) tarafından denetlenen Birleşik Ödeme Hizmetleri ve Elektronik Para A.Ş’nin (“United Payment”) finansal hizmet sağlayıcılığı ile gerçekleştirmektedir.

E-para işlemleriniz 6493 sayılı Ödeme ve Menkul Kıymet Mutabakat Sistemleri, Ödeme Hizmetleri ve Elektronik Para Kuruluşlar Hakkında Kanun çerçevesinde BDDK tarafından faaliyet izni verilen ve TCMB tarafından denetlenen Birleşik Ödeme Hizmetleri ve Elektronik Para A.Ş. tarafından gerçekleştirilmektedir. Turan Teknoloji A.Ş, Birleşik Ödeme Hizmetleri ve Elektronik Para A.Ş.’nin 8253430111 koduyla temsilcisi statüsündedir.

Güncel İçerikler