Mobil uygulamalar oluşturup yayınlamanızı sağlayan Crowdaa, 1.2 milyon euro yatırım aldı

Vigile Hoareau, müzik, bilişsel psikoloji ve bilgisayar programlama alanlarında yetenekli bir birey olarak tanınırken, Jimmy Thomas ise Tupac ve Motown Records gibi büyük isimlerle çalışmış, çok platinli bir rap prodüktörü olarak bilinir. İkisi birlikte, geliştirici olmayanların bile kolayca mobil uygulamalar oluşturup yayınlamasını sağlayan Fransız şirketi Crowdaa‘yı kurdular.

Sekiz yıl önce tanışan Hoareau ve Thomas, özellikle yükselen içerik üreticilerine platformları üzerinde daha fazla kontrol sağlama arzusu etrafında bir bağ kurdular. O dönemde, Hoareau, doğduğu yer olan Fransız adası Réunion’da Crowdaa’nın bir prototipini başlatmıştı. “Teknolojinin içerik üreticileri ve topluluklar için rolü ve katkısı hakkında aynı vizyonu paylaşıyorduk” diye açıklıyor Hoareau.

Başlangıçta, müzik odaklı bir ürün geliştiren ikili, pandemi sırasında herkesin kullanabileceği bir hizmete dönüştü. Crowdaa’nın, profesyonel ve eğlence topluluklarının birkaç tıklama ile uygulamalarını mağazalarda yayınlamasına olanak tanıdığını belirten Hoareau, kullanıcıların verileri, içerikleri ve kullanıcıları kendilerine ait olduğunu ve nasıl para kazanacaklarına kendilerinin karar verdiğini vurguluyor.

Şirket, Perşembe günü yaptığı açıklamada, kullanıcıların uygulamalarını Apple Store ve Google Play’e otomatik olarak nasıl oluşturup, dağıtıp göndereceklerini sağlayan yeni özelliklerle geliştirilmiş bir güncelleme duyurdu. Bir uygulama hazır olduğunda ve geliştirici hesabı kurulduğunda, uygulama 20 dakika içinde Apple’ın Testflight’ında kullanılabilir hale geliyor.

  • Amaç, uygulama oluşturmayı kolaylaştırarak yeni pazarların önünü açmak.

Crowdaa, rakiplerinden, insanlara kapsamlı geliştirme kaynaklarına ihtiyaç duymadan dikey olarak entegre çözümler sunarak ayrılıyor. Hoareau, “Biz çok spesifik bir şey yapıyoruz, ama bunu tamamen yapıyoruz” diyor.

Crowdaa’nın bu hedefleri yatırımcıların dikkatini çekiyor

Şirket, Apicap liderliğindeki Crowdaa‘yı’luk bir tohum yatırım turunu duyurdu. Spor takımları, organizasyonlar ve siyasi partiler, Crowdaa’yı kullanarak uygulamalarını oluşturup tüketicilerle daha iyi etkileşim kuruyor. Platformun arkasındaki teknoloji, tam yığın hizmet, kolay sürükle-bırak arayüzü ve yasal ve uyum yardımına yönelik entegre araçlar ile dikkat çekiyor.

Fon toplama sürecinin oldukça zorlayıcı olduğunu belirten Hoareau, Réunion’dan bir kurucu olmanın zorluklarından bahsediyor, çünkü Fransa ana karasındaki yatırımcılar genellikle bu bölgelere pek ilgi göstermiyor. Hoareau ve Thomas, ilişkiler kurmak ve ağlarını genişletmek için zaman ayırmak zorunda kaldılar. Ayrıca, Nvidia Inception programı gibi hızlandırıcı programlara katılarak şirketi ayakta tutmayı başardılar. Tura katılan diğer yatırımcılar arasında Tremplin Capital ve Teampact Ventures da bulunuyor.

Crowdaa, bu fonu satış ve pazarlamayı genişletmek, Fransa’daki varlığını artırmak ve ABD lansmanını planlamak için kullanmayı planlıyor. Şirket, önümüzdeki birkaç hafta içinde ABD pazarına girmeyi hedefliyor ve ayrıca bir AI sohbet asistanı geliştiriyor. Amaç, yakında film yapımcıları ve müzik şirketleriyle çalışarak şirketin misyonunu tamamlamak.

Güncel İçerikler